Mike was in training voor de marathon in Australië

Een camperreis door Australië, uitermate geschikt als voorbereiding op een marathon

Tijdens mijn camperreis hebben mijn broer en ik een route uitgestippeld van Cairns naar Brisbane, wij wilden uiteraard een aantal highlights zien, zoals Port Douglas, Mission Beach, Cape Hillsborrough,  Airlie Beach (met een excursie naar Whitehaven Beach) en Fraser Island, die vast stonden. Daarnaast hadden wij ook het plan om mee te doen aan een marathon, waar wij door deze prachtige reis onze trainingen uiteraard ook konden doen in een warm klimaat en een aantal prachtige bestemmingen. Het was juist een stimulans om te gaan hardlopen op elke plaats waar wij gingen overnachten. Zo konden we mooi de omgeving verkennen.

Tijdens onze hardlooprondes om de omgeving te ontdekken kwamen wij soms voor onvergetelijke situaties te staan. Denk daarbij aan een ontmoeting met de bijzondere dieren die Australië rijk is! Tijdens een ronde in Mission Beach, waar het overigens behoorlijk warm was, kwamen wij ineens oog in oog te staan met een kasuaris.

Tijdens het verblijf op Magnetic Island hebben wij overnacht in een backpackers hostel. Vanuit het hostel liepen we zo een nationaal park in waar wij konden hardlopen. Wij liepen in het park door groene bossen, over gladde rotsen en langs witte stranden en beschutte baaien. We liepen door de prachtige natuur en zagen ineens een aantal koala’s in de eucalyptus bomen. Het was de eerste keer dat wij een koala in het wild zagen, dus hebben een tijdje stilgestaan. Dat we dit mochten en konden zien tijdens het hardlopen vonden wij geweldig!

Tijdens een andere training in Bargara, op Kellys Beach, zagen wij tot onze verbazing een nest met zeeschildpadden uitkomen. Door de zachte ondergrond en de warmte was het een zware lange afstand training, maar dat was snel voorbij toen we de schildpadjes een voor een uit het nest zagen kruipen. Wat een fantastisch gezicht om honderden eieren uit te zien komen en de kleine schildpadjes naar de zee zien lopen. Een ervaring die mij altijd bij zal blijven!

Zoals je ziet ben je tijdens een camperreis in Australië enorm vrij en kun je fantastische dingen zien. Niet alleen de natuur is prachtig, maar de wildlife in Australië is ook fantastisch! Het viel mij op dat veel Australiërs enorm bezig zijn met gezondheid. Op populaire plaatsen hebben zij zelfs veel outdoor apparaten staan, waardoor je ook je lichaam kunt trainen tijdens een rondje hardlopen. Uiteraard is Australië niet alleen prachtig voor sporters en kun je overal heerlijk genieten tijdens de camperreis in Australië!