Mike geeft zijn top-5 tips voor het Noordereiland, Nieuw-Zeeland

Mike ging twee weken op studiereis naar Noordereiland. Vanuit Amsterdam vertrok hij via Seoul naar Auckland. Na twee volle dagen in Auckland begon het avontuur in het land van de Maori en prachtige natuurverschijnselen. Hieronder beschrijft Mike zijn top 5 van Noordereiland. Het was een lastige keuze, want Noordereiland heeft erg veel moois te bieden! Hieronder beschrijft Mike zijn top 5.

Tongariro National Park

Een absolute aanrader is het wandelen van de Tongariro Crossing in het Tongariro National Park. Het Tongariro National Park was het eerste nationale park in Nieuw-Zeeland. Mike verteld; “De mooiste hike die ik ooit heb gedaan? Dat is 100% zeker de Tongariro Crossing geweest. Je loopt door een prachtig en verschillend landschap en onderweg heb je een aantal prachtige uitzichten tijdens de hike van ongeveer 20 km. Als je eenmaal de top hebt bereikt, dan zie je de 3 prachtige kratermeren, zeker een beloning na een mooie wandeling!”

Matamata

Voor de “Lord of the Rings” fans is het Noordereiland een walhalla. Tijdens de Tongariro Crossing heb je uitzicht over “Mordor” maar een bezoekje aan Matamata, beter bekend als Hobbiton, is zeker ook de moeite waard! In Matamata bezoek je the Shire. Hobbiton bestaat uit 44 hobbitholes (waaronder uiteraard die van Bilbo). Daarnaast kun je ook genieten van een lekker biertje voor de openhaard, namelijk, in de Green Dragon! Een leuke ervaring om op de filmset van de Lord of the Rings trilogie te lopen.

Coromandel Peninsula

Coromandel Peninsula is een schiereiland, gelegen aan de noordoostkust van het Noordereiland. In de omgeving van Coromandel Peninsula vindt je prachtige baaien. Een uitstapje naar Hot Water Beach is aan te raden. Hier kun je een kuil graven in het zand, waardoor het hete water naar de oppervlakte komt, pas op, het water kan echt heel heet zijn. Daarnaast is een kayaktocht naar Cathedral Cove zeker een aanrader. Voor de filmkenners onder ons, hier is de film “The chronicles of Narnia” opgenomen.

Waitomo Caves

De Waitomo Caves staan onder andere bekend om de glowworm caves. Tijdens het Black Water Rafting zie je de blauwoplichtende wormen, wat in de grotten een soort sterrenstelsel effect geeft. Black Water Raften is een activiteit waarin je met een wetsuit, zaklamp, helm en een tube de donkere grot binnen gaat, om vervolgens over de rivier te raften en van ondergrondse watervallen af te springen. Heel gaaf om te doen!

Zealandia in Wellington

De laatste activiteit in de top 5 van Noordereiland is Zealandia in Wellington. Zealandia, ook wel bekend als Karori Wildlife Sanctuary, is een beschermd natuurgebied waar enorm veel verschillende vogelsoorten te zien zijn. Het natuurgebied is midden in de stad aangelegd en je kunt er prachtige wandelingen maken.

Naast deze top 5 is er natuurlijk nog veel meer te zien op het Noordereiland. Bekijk al onze rondreizen in Nieuw-Zeeland of de plaatsen en gebieden op het Noordereiland voor nog meer tips en bezienswaardigheden.