Wandelen op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

Net als vele landgenoten uit ons vlakke land, ben ik gek op bergen. Deze passie heb ik ontdekt in Nieuw Zeeland, vandaar dat dit land een bijzondere plek voor mij is. Ik neem u mee op 3 spectaculaire wandelingen op het zuidereiland en geef ik verder tips voor mooie dag wandelingen.

Een van de mooiste wandelingen die ik ooit heb gemaakt is de Routeburn track, een 3 daagse wandeling door het Fiordland en Mount Aspiring National Park. De wandeling heeft prachtige vergezichten over de Southern Alps en bergmeertjes waar u verkoeling in kunt zoeken. U kunt als u met de auto op weg naar Milford Sound bent, een 7,5 km lange wandeling over het einde van de Routeburn Track maken naar Key Summit, waar er een prachtig uitzicht op u wacht!

De Rakiura track op Stewart Island is een mooi voorbeeld van de bijzondere en afgelegen plekken waar wandelingen u heen brengen, weg van andere toeristen. Op dit eiland lijkt het net of u terug in de tijd gaat. Niets zit op slot, het leven draait om de enige pub in het dorp, en er wonen meer kiwi’s (vogels) dan Kiwi’s (mensen). Het grootste deel van het eiland is een nationaal park. De wandeling brengt u door dichte bossen met grote varens, en over mooie stranden waar zeeleeuwen te spotten zijn. Grote kans dat u s ‘nachts kiwi’s in het wild tegen komt. Mijn collega Yara is zowat over een kiwi gestruikeld. Ik had helaas minder geluk. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Naast meerdaagse wandelingen, zijn er ook ontzettend veel mooie dag wandelingen op het Zuidereiland. Een van mijn favorieten is de Robert Ridge Route in het Nelson Lakes National Park, een favoriete vakantieplek van de Kiwi’s (mensen). Ik denk dat de foto van Lake Angelus, dat op de route ligt, genoeg zegt. Andere wandelingen die aan te bevelen zijn: Hooker Valley Track bij Mount Cook, de Rob Roy Glacier Track bij Wanaka en de Queen Charlotte Track bij Picton. Houd er wel rekening mee dat door het natte weer, het mogelijk is dat u af en toe tot uw enkels in de modder loopt! Maar dat is onderdeel van het ‘trampen’, zoals wandelen in Nieuw Zeeland genoemd word.

Er zijn overigens ook ontzettend veel mooie wandelingen op het Noordereiland. In het blog van Mike leest u daar meer over. Hopelijk tot ziens op een van de mooie wandelpaden van Nieuw Zeeland!