Merel bezocht Aitutaki

Cook Islands: Love a little paradise!

Eén van de mooiste stukjes paradijs op aarde is Aitutaki! Iedereen die het geluk heeft om naar de Cookeilanden te mogen reizen en het prachtige eilandje Aitutaki te bewonderen, zal het absoluut met mij eens zijn. Aitutaki is precies zoals het moet zijn! Overal waar je kijkt zie je tot in de verste verte het kristalheldere turquoise water van de lagune waar dit paradijselijke eilandje in ligt. Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, vriendelijke en kleurrijke locals en met een beetje geluk niet al te veel toeristen, zodat je het hele strand voor je alleen hebt! Niet voor niets luidt de slogan: Love a little paradise!

Rarotonga

Mijn reis begon natuurlijk eerst met een verblijf op het romantische hoofdeiland Rarotonga! Helaas kwamen wij aan op een regenachtige dag, maar zelfs toen was ik al onder de indruk van de schoonheid van dit eiland. De typische tropische geur die je omgeeft zodra je het vliegtuig uitstapt, de heerlijke warmte die je tegemoet komt en de vrolijke mensen die je graag welkom heten met een prachtige flowerlei! Kia Orana: welcome op de Cookies! Nou dat lukte meteen.

Gelukkig klaarde het al snel op en hebben we heerlijk op het strand aan de prachtige lagune van Muri Beach kunnen genieten. Tevens zijn we nog enkele dagen met een scootertje erop uit getrokken om de mooiste strandjes van het eiland te ontdekken en op verschillende plekken te snorkelen. Een echte aanrader is ook de Cross Island trekking met Pa. Wat een fantastische man is dat! Met witte dreadlocks en op zijn slippers rent hij zo de berg op. En hoe oud hij is??? Dat weet niemand precies maar hij zal al zeker in de 70 zijn. Na een tocht door weelderige jungle en van het prachtige uitzicht te hebben genoten vanaf de Needle (hoogste berg van Rarotonga) kon ik een verfrissende duik nemen bij de watervallen.

Atiu

Mijn volgende stop was Atiu. Dit authentieke eilandje, wat niet vaak door toeristen wordt aangedaan is echt bijzonder om te ervaren. Ik voelde me net ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Er wonen zo’n 400 mensen en aan het eind van de dag zit je met de plaatselijke politiechef zijn zelf gebrouwen bier te proeven uit een halve kokosnoot. Op dit eilandje ervaar je nog precies het leven hoe het er 100 jaar geleden aan toe ging. Op de terugweg had ik zelfs bij toeval een privévlucht en was er verder niemand anders aan boord! De grootste bezienswaardigheid is hier natuurlijk de Anatakitaki grot waar de hele bijzondere Kopeka vogel leeft. Dit is de enige vogel op aarde die door middel van sonar door de grot kan manoeuvreren.

Aitutaki

Vervolgens was het dan eindelijk tijd voor Aitutaki. Wat een droomeilandje! Hier kun je echt even helemaal ontspannen met je blote voeten in het zand. De lagoon cruise naar One Foot Island is hier een absolute must en één van de mooiste tripjes die ik ooit heb gemaakt. Persoonlijk kan ik een cruise met Te King aanraden vanwege de kleinschaligheid, wij kwamen tijdens de cruise vrijwel niemand anders tegen. Een klein familiebedrijfje, vriendelijke service, heerlijk eten en alleen maar genieten van het prachtige uitzicht. Het enige nadeel van deze reis was dat ik uiteindelijk toch weer terug naar huis moest. Maar ik kan niet wachten om snel weer een keertje terug te gaan!