Nadat ik al veel van Australië heb gezien is afgelopen jaar mijn droomreis werkelijkheid geworden; met de camper de Westkust van Australië verkennen!

Vanuit Perth de kilometerslange verlaten wegen langs ongerepte natuur en eindeloze stranden, perfecte locaties voor de mooiste zonsondergangen. Het landschap aan je voorbij laten gaan met de voeten op het dashboard, af en toe zwaaien naar de Road Trains aan de rechterkant van de weg.

Voorafgaand aan deze reis alle plaatsen en must-sees op een rijtje gezet om niets te missen (keuzes maken is hierbij erg belangrijk!) Daarbij was één van de verrassende highlights de tour in Karijini National Park, in één woord AMAZING! Het park ligt nabij het mijnstadje Tom Price, 550 kilometer landinwaarts en via een laatste stukje unsealed road naar het Karijini Eco Retreat. Een perfecte uitvalsbasis om alle kloven/gorges van het park te verkennen. Vanaf de camping konden we direct een wandeling maken, met enig klimmen en klauteren om niet nat te worden, naar Joffre Falls. Een spectaculair uitzicht vanuit deze kloof op de waterval. Voor het donker terug op de camping om de sterrenhemel te bewonderen hier midden in de natuur, je kijkt je ogen uit!

 

De volgende ochtend werden we opgehaald voor een 4WD-tour om met gids op pad te gaan naar de mooiste plaatsen. Avontuurlijke tochten waarbij de schoenen uit moesten om deze droog te houden. Klimmen langs de wanden en tussen diepe kloven voor de prachtigste uitkijkpunten. Halverwege de dag werd een picknick-lunch verzorgd en was tijd voor bezoek aan het Visitor Centre. Een mooie gelegenheid om te checken welke wandelingen we de volgende dag nog allemaal wilden ondernemen, want je raakt niet uitgekeken. Aan het einde van de dag nog een duik genomen in de Fern Pool voordat we weer teruggebracht werden naar de camping.

Wij hadden ons eigen huisje op wielen met keukentje, maar deze plek biedt ook geweldige diners in het restaurant met de beste Kangaroo steak en er is een mogelijkheid voor glamping in de mooi uitgeruste tenten midden in de natuur. Karijini National Park is voor mij in werkelijkheid mooier en indrukwekkender dan elk plaatje wat ik vooraf had gezien.

Rondreis Australië boeken

Uw rondreis naar Australië boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw Australië rondreis samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.