Praktische tips voor je camperreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het perfecte land om per camper te verkennen! Voel je vrij terwijl je op eigen tempo door dit geweldige land reist. Kies zelf wanneer je stopt en weer door gaat naar de volgende plek, zo kan je optimaal genieten van je vakantie. Omdat voorbereiding altijd het halve werk is hebben we een aantal tips op een rij gezet voor het reizen per camper. Wat neem je mee tijdens je reis? Waar moet je aan denken in de voorbereiding? 

  • ‘Camper mate’ is een ideale app die goede tips geeft voor onderweg. Deze is ter plaatse offline te gebruiken en heeft alle informatie over campings. 
  • Ga je in Nieuw-Zeeland op pad met een ‘self-contained’ camper? Dan beschik je over een eigen douche en toilet waardoor het is toegestaan om wild te kamperen. Als je met een compacte camper op pad gaat die niet beschikt over toilet en douche kan je verblijven op DOC-campings. Deze campings zijn te vergelijken met een Staatsbosbeheer camping en beschikt over minimale faciliteiten waardoor je alsnog het gevoel krijgt dat je midden in de natuur verblijft.
  • Neem tijdens je reis een internationaal rijbewijs mee, deze kan je aanschaffen bij de ANWB met pasfoto en eigen rijbewijs. Ter plaatse zullen ze niet altijd vragen naar het internationaal rijbewijs maar het is altijd handig om te hebben voor het geval dat er iets gebeurd en de politie ingeschakeld wordt.  
  • Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de campers raden we aan om niet allemaal een harde koffer mee te nemen. Een tas van stof kan je makkelijker opbergen in de camper!
  • Soms moet je de camper opladen, op een camping kan je een ‘powered’ of ‘non-powered’ plekje reserveren. Wanneer je moet opladen kies je natuurlijk voor een ‘powered’ plekje. Neem tijdens je reis een wereldstekker en stekkerdoos zodat je alles tegelijk kan opladen!
  • In de camper heb je het aantal handdoeken conform het aantal personen. Wij raden je aan extra handdoeken en theedoeken mee te nemen! Op campings kan je ook gebruik maken van grote wastrommels en drogers; deze werken op muntjes
  • Een GPS zit er niet altijd standaard bij, wanneer je deze er wel bij wilt kun je dit bijboeken (ter plaatse te betalen) Onze tip: download de app ‘maps.me’, deze is gratis te gebruiken als navigatie.
  • Wil je beide eilanden van Nieuw-Zeeland bezoeken? Boek dan vooraf de ferry. Wij reserveren deze met de mogelijkheid tot 48 uur voor aanvang nog kosteloos om te boeken naar een andere datum, mits beschikbaar.

Voor meer tips of advies op de route kun je uiteraard altijd even contact met ons opnemen!