Is Frans-Polynesië nu echt een droombestemming?

We kennen allemaal de práchtige en idyllische plaatjes van overwater bungalows op een intens blauwe zee. Voornamelijk gefotografeerd op het welbekende eiland  Bora Bora.

Maar zijn die foto’s niet bewerkt? Is de zee er echt zo blauw? Zijn de stranden er echt zo wit?  Kortom, ga ik na 24 uur in een vliegtuig, het paradijs vinden?

Ja! Ja! Ja! Frans-Polynesië overtreft niet alleen de foto’s op internet, deze bestemming overtreft zelfs je dromen! Zelfs op een bewolkte en regenachtige dag straalt deze bestemming nog!

Wat ik zelf zo uniek vond is dat je niet per se naar een strand bestemming af reist. Tuurlijk, de stranden en lagunes zijn subliem. Maar het ruige en tropische binnenland is net zo indrukwekkend. Ik werd erg gelukkig van de afwisseling.

Relaxen op het strand met de mooiste uitzichten en dan de volgende dag hiken in het regenwoud en omringd worden door dramatische bergkliffen.

Wat mij verder verbaasde, was dat je niet een oneindig budget nodig hebt om deze bestemming te bezoeken. Je kunt Frans Polynesië echt op een “budget “ manier ontdekken. Zo kun je heerlijke Franse stokbroden halen met bijpassende Franse kaasjes om tijdens de lunch op een prachtig strand op te smikkelen. Ook helpt het om een auto te huren. Zo heb je meer vrijheid om voor je maaltijden buiten te deur te eten, bijvoorbeeld bij een lokale foodtruck! De bestemming heeft ook leuke kleinschalige pensions te bieden, waar de prijs per nacht een stuk lager ligt dan op de resorts. Door je reis creatief samen te stellen, vind je het paradijs op een betaalbare manier!

Wil je je reis nog indrukwekkender maken? 

Probeer je reis dan zo te plannen dat je het eiland Moorea bezoekt tijdens het walvis seizoen. Je kunt dan niet alleen deze magische dieren spotten vanaf de boot, je mag zelfs met ze gaan snorkelen. Uniek in de wereld! 

Hou je ten slotte van het eten van vis? Dan zullen je smaakpapillen op deze bestemming ontzettend geprikkeld worden. Verser dan dit gaat de sashimi niet worden. Frans Polynesië staat bekend om de, met de lijn gevangen, rauwe tonijn! 

Frans Polynesië heeft het allemaal! 

Ruige binnenlanden, een indrukwekkende Polynesische cultuur, wildlife, heerlijk vers eten.. 

En.. eerlijk is eerlijk, nergens op de wereld heb ik een lagune gezien, zo indrukwekkend als op Frans Polynesië. 

Dus de foto’s zijn echt. En in real-life nog tien keer mooier!