Dieren spotten in Australië - Mike vertelt de hotspots!

Dieren spotten in Australië? Onze collega Mike heeft tijdens zijn camperreis in Australië verschillende trekpleisters bezocht, maar ook een aantal plaatsen waar, als u geluk hebt, typisch Australische dieren kunt spotten. Hieronder beschrijft hij zijn top 3 om typisch Australische dieren te spotten. Deze spots mag u volgens hem echt niet missen!

1. Zeeschildpadden in Bargara / Mon Repos (op 13 km van Bundaberg)

Bargara is een leuke en rustige kustplaats dichtbij Bundaberg. Vanuit Bargara is een mooi wandelpad naar Mon Repos, dat bekend staat om het Mon Repos Turtle Rookery waar zeeschildpadden eieren op het strand leggen. Het schildpadden seizoen is van november tot maart. Al snel hoorde ik dat de dagtours om de schildpadden te spotten allemaal geannuleerd waren omdat het seizoen voorbij was. Toch heb ik de gok genomen om naar Mon Repos te gaan om zeeschildpadden te spotten op het strand. Uiteindelijk kwam ik een vrijwilligster tegen die schildpadeieren had gevonden. Een droom werd werkelijkheid toen een nest uit kwam! Gemiddeld komen 250 eieren uit en alle schildpadjes gaan linea recta naar de zee, waar het volgende avontuur op hen wacht. De vrijwilligster wist te vertellen dat slechts 2% van alle kleine schildpadden het haalt om de grote oceaan in te gaan. Op het strand wachten kookaburra’s (grote ijsvogels) en in de zee haaien die samen maar liefst 98% van de schildpadjes opeten.

2. Koala's op Magnetic Island

Vanaf Townsville kunt u gemakkelijk met de ferry van Sealink naar Magnetic Island. De ferry overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Eenmaal aangekomen op Magnetic Island kunt u naar de Forts Walk. Dit is een wandelpad van ongeveer 4 km waar het Australische leger tussen 1943 en 1945 gevestigd waren op Magnetic Island. Aan het eind van het wandelpad heeft u een prachtig uitzicht bij de forts. Vandaag de dag zijn er erg veel koala’s in dit gebied, dus vergeet ook zeker niet in de eucalyptus bomen te kijken. U moet goed uw best doen om de koala's te kunnen spotten in de bomen. Koala's slapen over het algemeen veel. Let op het geluid (soort snurkgeluid) van een koala om te kunnen horen waar zij zijn.

3. Kangoeroes en wallaby’s in Cape Hillsborough

Cape Hillsborough is een National Park in de Mackay regio. In het Cape Hillsborough National Park zijn, tijdens de zonsopgang, wilde kangoeroes en wallaby’s te zien. De kangoeroes zijn het best te spotten op het Cape Hillsborough Beach waar zij elke ochtend aanwezig zijn. Bij het strand is ook een mooie camping waar u kunt overnachten, zodat u ' sochtends vanuit uw camper of tent gelijk naar het strand kunt waar de kangoeroes en wallaby's zijn. In Cape Hillsborough zijn ook prachtige wandelpaden aangelegd waar u wallaby's kunt spotten.

 

Naast deze drie bijzondere locaties is er natuurlijk veel meer wildlife te spotten in Australië. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een kasuaris in Mission Beach, dingo’s op Fraser Island en veel unieke vogelsoorten gespot. Deze plaatsen kunt u gemakkelijk toevoegen aan uw flydrive of flycamper in Australië!