XPT Train

Luxe treinen tussen Victoria en Queensland

Dienstregeling

Vanwege het uitgebreide netwerk raden wij u aan om te kijken op Transport voor NSW voor de actuele dienstregeling.

De luxe XPT treinen zijn een onderdeel van Countrylink en rijden dagelijks het traject Melbourne (11uur), Brisbane (15½uur) en Broken Hill (17uur). Op het traject Melbourne en Brisbane kunt u kiezen voor de dag- of nachttrein. Niet alleen vormt deze trein een aangename manier van reizen, u reist ook vanwege de ligging van de stations van stadscentrum naar stadscentrum. Onderweg gaat u door prachtige natuurgebieden. Alle wagons zijn van airco. voorzien en hebben een bistro wagon. De slaapcompartimenten beschikken over handdoeken, lakens en kussens.

Faciliteiten en service aan boord

Service aan boord
De XPT kent 3 soorten accommodatie: Economy Class-zitplaatsen, First Class-zitplaatsen en First Class Twinettes (alleen in nachttreinen).

Economy Class zitplaats
De Economy Class zitplaats is een stoel met verstelbare rugleuning en voetensteun. Toiletten en wastafels zijn in elke wagon aanwezig.

First Class Zitplaats
De First Class zitplaats is een stoel met verstelbare rugleuning, voetensteun en extra beenruimte. Toiletten en wastafels zijn in elke wagon aanwezig.

First Class Twinette
De First Class Twinette is een 2-persoonscompartiment waarvan de stoelen voor de nacht tot opgemaakte bedden boven elkaar worden omgebouwd. Tussen elke 2 compartimenten bevindt zich een ruimte met douche, toilet en wastafel. Alleenreizenden worden ingedeeld bij een andere reiziger.

Maaltijden
In het midden van de XPT-treinen bevindt zich een buffetrijtuig waarvan alle passagiers gebruik kunnen maken. Op vastgestelde tijden zijn hier complete maaltijden verkrijgbaar. Verder zijn er drankjes, warme en koude snacks, sandwiches en snoep.

Voorwaarden en belangrijke informatie

Wij raden u aan om voor de actuele voorwaarden en informatie op de site van https://transportnsw.info te kijken.