Wave Rock

Één van de bekendste natuurverschijnselen van Australië

Het kleine, zeer afgelegen plattelandsdorpje Hyden ligt 350 km ten oosten van Perth en 345 km ten noorden van Albany. Het dorpje zelf heeft de bezoeker weinig anders te bieden dan een hotel, enkele winkels, een tankstation en een camping.

Maar 3 km ten oosten van Hyden ligt één van de bekendste "iconen" van Western Australia, de 'Wave Rock'.

Verder bestaat de omgeving van Heyden, in een straal van 200 km, louter uit lichtglooiende akkers en grasland. Vanaf Perth worden er dagtochten georganiseerd naar Wave Rock.

Hoogtepunten van Hyden

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Hyden:

  • Wave Rock
  • Mulka's Cave

Wave Rock

Wave Rock is, net als Ayers Rock in het Northern Territory, één van de bekendste natuurverschijnselen van Australië. Deze 110 meter lange rotsformatie heeft de vorm van een 15 meter hoge oceaangolf. Het effect is vergroot door de verticale lijnen die ontstaan zijn door hier vanaf sijpelend regenwater, dat met de carbonaten en het ijzerhydroxide reageerde. De ouderdom van Wave Rock wordt geschat op 500 miljoen jaar. Door erosie is de rots in 60 miljoen jaar uitgehold en verkleurd. De Wave Rock ligt 3 km oostelijk van het dorpje Hyden.

Mulka's Cave

21 km ten noorden van Heyden ligt een andere rotsformatie, waarin grotten die voor de lokale Aborigines heilig gebied zijn. In de grotten ziet u oeroude Aboriginal rotstekeningen.