Walpole

In de heuvels aan Nornalup Inlet

Het plaatsje Walpole ligt in de heuvels aan Nornalup Inlet, een prachtige baai omzoomd door bossen en stranden. In Walpole vindt u verblijfsaccommodatie,restaurants en winkels. Het plaatsje ligt 66 km ten westen van Denmark en 265 km ten oosten van Margaret River. 

15 km ten oosten van Walpole ligt de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied, de "Valley of the Giants". In deze vallei groeien enorme Karri bomen, die wel 90 meter hoog en meer dan 2.500 jaar oud kunnen worden.

Langs het kustgebied ten westen van Walpole strekt zich het schitterende D'Entrecasteaux National Park uit. Het is een natuurpark bestaat uit ongerepte Karri bossen, maar ook duingebieden en prachtige stranden. Het is een ideaal wandelgebied.

Hoogtepunten van Walpole

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Walpole:

Valley of the Giants

15 km ten oosten van Walpole ligt de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied, de "Valley of the Giants" (onderdeel van het Walpole National Forrest). In deze vallei groeien enorme Karri bomen, die wel 90 meter hoog en meer dan 2.500 jaar oud kunnen worden. U kunt in dit natuurpark de beroemde "treetop walk" doen, over 600 meter lange loopbruggen loopt u langs de kruinen van de Karri's, om nog beter deze woudreuzen in u op te kunnen nemen. Maar er zijn in de vallei ook andere - niet minder spectaculaire - wandeltochten te maken. Volg bijvoorbeeld een gedeelte van de Bibbulmun Track of leg per mountainbike een deel van de Munda Biddi Trail af.

De hoge rode tinlge trees groeiden er ongetwijfeld ook al toen de de Nederlandse scheepsofficier Pieter Nuyts de streek in 1627 voor het eerst zag, maar er zijn er nog maar betrekkelijk weinig over. De 40 km oceaankust die bij het park horen, omvatten granietkapen, brede en schoen zandstranden, met heide begroeide hellingen en goede beschutte inhammen.

D'Entrecasteaux National Park

-->

 

&nb

D'Entrecasteaux National Park

Langs het kustgebied ten westen van Walpole strekt zich het schitterende D'Entrecasteaux National Park uit. Het is een natuurpark bestaat uit ongerepte Karri bossen, maar ook duingebieden en prachtige stranden. Het is een ideaal wandelgebied. Rijd naar de steile rotsen en de zich verplaatsende zandduinen van het D'Entrecasteaux National Park.