Southwest Region

Een perfecte vakantiebestemming

Het zuidwesten van Western Australia is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. De regio biedt een spectaculaire diversiteit: van dieprode rotsformaties en het spankelende blauwe water van de Indische en de Zuidelijke Oceaan tot het weelderige groene landschap van de wijngebieden en kauribossen.

De Margaret River regio herbergt prachtige nationale parken‚ goed gevulde wijnkelders en verlaten stranden.

In de grootste stad Perth maakt u kennis met de zorgeloze manier van leven‚ het zonnige klimaat‚ prachtige stranden en uitstekende restaurants.

Aan de oceaan vindt de historische havenstad Fremantle en een aantal prachtige badplaatsen met daartussenin een scala aan mooie surfstranden. Voor de kust ligt het Rottnest Island.

Als u van mooie landschappen houdt - met bossen en wijngaarden, zeekliffen en duingebieden, prachtige zandstranden en schilderachtige dorpjes – dan zult u onder de indruk zijn van het zuidwestelijk deel van WA. Het gebied is nog nauwelijks door toeristen ontdekt. In tegenstelling tot de noordkust van WA heeft dit gebied een meer Europees klimaat en zijn de afstanden tussen de bezienswaardigheden hier goed te doen.

Ruim 200 km ten zuiden van Perth ligt Margaret River, een wijngebied van naam, maar ook een mooi natuurgebied. Geniet van de grillige kustlijn met zeekliffen en de diepblauwe oceaan. In de heuvels liggen rustige dorpjes, wijngaarden, watervallen en Kauri bossen.

Als u de kustweg volgt tot aan Albany (400 km) komt u door het schitterende D' Entrecasteaux National Park. Het uitzicht vanaf de kustweg is schitterend. Onderweg kunt u op een aantal plaatsen korte wandeltochten maken. Albany is een oud havenplaatsje, een aantal historische gebouwen zijn onlangs gerestaureerd. Vanaf hier gaat u landinwaarts naar de Stirling Ranges. Deze bergketen stijgt plotseling op uit het licht heuvelachtige landschap eromheen.Beklim Bluff Knoll (1.073 m) voor een mooi uitzicht. U ziet tijdens het klimmen mooie wilde bloemen.

U gaat verder oostwaarts naar Raventhorpe en Esperance. U kunt kiezen voor een meer noordelijke route langs de bekende Wave Rock bij Hyden (700 km), of meer zuidelijk langs het Fitzgerald River National Park (480 km), waar u ondermeer 80 soorten orchideeën kunt zien. In augustus en september kunt u hier vanaf het strand walvissen zien. Esperance is één van de oudste plaatsjes van West Australië. Op 20 km ten oosten van Esperance ligt het ruige Cape Le Grand National Park. Hier kunnen mooi wandeltochten worden gemaakt. Voor de kust liggen een aantal eilanden, onderdeel van de Recherche Archipel. Bekendste eiland is Woody Island, waar u ondermeer zeehonden en pinguïns kunt zien. Meer landinwaarts op 300 km ten noorden van Esperance liggen de goudzoekersplaatjes Kalgoorlie en Coolgardie. De historie leeft nog voort in het Hainault Gold Mine Museum en de gerestaureerde pioniershuizen uit de gouden tijd.

De bezienswaardigheden ten noorden Perth liggen ver uit elkaar. In principe heeft u voor de ruim 4.000 km lange route via Broome naar Darwin tenminste 2 weken nodig. Een 4WD terreinauto is niet strikt nodig voorzover u op de verharde hoofdweg blijft, maar heeft toch voordelen als u kleine uitstapjes maakt naar de bezienswaardigheden onderweg. Op 50 km ten noorden van Perth ligt het Yanchep National Park, waar veel Koala's leven. 150 km verder noordwaarts bij Cervantes ligt het Nambung National Park, beter bekend als de Pinnacles. U ziet hier een enorm aantal zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte, die meer dan 30.000 jaar oud zijn. 200 km verder ligt het vissersplaatje Geraldton, ideaal voor een lunchstop met kreeft als beste keus op het menu. Daarna volgt u de kust van het midden van WA.

Hoogtepunten van Southwest Region

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Southwest Region: