Pemberton

Klein houthakkersdorpje

Het kleine houthakkersdorpje Pemberton - gelegen 350 km zuidelijk van Perth en 140 km oostelijk van Margaret River - ligt verscholen in de Karri bossen.

Het dorp stamt uit 1913, toen het dienst deed voor de houtindustrie. Ondertussen is het dorp omringd door natuurparken, waardoor de houtindustrie nagenoeg verdwenen is. Wel kunt u hier in de ateliers mooi houtsnijwerk kopen.

Pemberton is de beste plaats om de magie van de magnifieke oerbossen te ondergaan. 3 km buiten Pemberton staat in de bossen de Glouchester Fire Tree, een enorme karri-boom met bovenin een uitzichtplatform. Via stevige staken in de boom, bereikt u dit platform met een prachtig uitzicht over het bos. 

U kunt ook de "Tram" nemen, een prachtige treinrit van 36 km naar Northcliff door de bossen en over hoge bruggen. Er worden onderweg regelmatig stops gemaakt, voor foto's of wandelingen.

20 km ten westen van Pemberton ligt het Beedelup National Park, een park waar u mooie wandeltochten kunt maken. Ook het Warren National Park, 10 km ten zuiden van Pemberton, is zeker een bezoek waard.

Hoogtepunten van Pemberton

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Pemberton:

Glouchester National Park

3km buiten Pemberton staat in de bossen de 61 meter hoge Glouchester Fire Tree, een enorme karri-boom met bovenin een uitzichtplatform. De beklimming (die niet geheel ongevaarlijk is) wordt beloond met een schitterend uitzicht op de prachtige omgeving.

Beedelup National Park

20km ten westen van Pemberton ligt het Beedelup NP, een park waar u mooie wandeltochten kunt maken. U kunt heerlijk picknicken bij de Beedelup Falls. Tussen september en midden november staat het bos vol met fleurige wildelentebloemen.

Warren National Park

Ook het Warren NP, 10km ten zuiden van Pemberton, is zeker een bezoek waard. In het park domineren de karri bomen, maar er is ook veel andere vegetatie te vinden.

D'Entrecasteaux National Park

Langs het kustgebied ten zuidwesten van Pemberton strekt zich het schitterende D'Entrecasteaux National Park uit. Het is een natuurpark bestaat uit ongerepte Karri bossen, maar ook duingebieden en prachtige stranden. Het is een ideaal wandelgebied. Rijd naar de steile rotsen en de zich verplaatsende zandduinen van het D'Entrecasteaux National Park.

Pinjarra

Pinjarra is een klein plaatsje met ca. 3300 inwoners. In de Australische geschiedenis is Pinjarra vooral bekend vanwege de slag om Pinjarra, waarbij in 1834 tussen de 15 en 40 aboriginals om het leven kwamen.