Margaret River

Bezoek de wijngaarden van Margaret River

De wijngaarden van Margaret River - gelegen 260 km zuidelijk van Perth - ligt in het kustgebied tussen Cape Naturaliste en Cape Leeuwin. De twee kapen bestaan uit ruige kliffen en langs de kust ertussenin vindt u mooie stranden met meteen daarachter in de heuvels indrukwekkende karri-bossen. De karri-bomen kunnen wel 90 meter hoog en 2500 jaar oud worden. In deze kuststrook vindt u ook prachtige druipsteen grotten, zoals Jewel Cave, en vreemde rotsformaties, zoals Moses Rock.

Achter deze kuststrook, dat helemaal behoort tot het Leeuwin-Naturaliste National Park, vindt u in de rollende heuvels rustige dorpjes, wijngaarden en bossen. In het gebied kunt u mooie fietstochten maken, waarbij u af en toe kunt stoppen voor wijnproeven, een wandeling, genieten van de rust en het uitzicht of om een heerlijk hapje te eten.

Margaret River ligt ongeveer 9 km van de kust. Door het plaatsje stroomt de gelijknamige rivier, die 45 km oostelijker ontspringt in de beboste heuvels. Het plaatsje heeft ongeveer 4500 inwoners en leeft van de wijnbouw en het toerisme. Jaarlijks trekt de regio zo'n 500.000 toeristen.

Slechts 1% van de Australische wijnen is afkomstig uit de omgeving van Margaret River, maar meer dan 15% van haar premium-wijnen komen hier vandaan. U kunt hier 70 fameuze wijngaarden ontdekken, zoals Evans & Tate, Fermoy Estate, Flinders Bay Wines en Flying Fish Cove. De cabernet moet u zéker proberen: het gebied is er beroemd om. In de wijnhuizen kunt u naar hartenlust van de heerlijkste wijnen proeven‚

De meeste wijngaarden liggen tussen de Bussell Highway en de schilderachtige Cave Road.

Maar er is meer dan wijnbouw, u vindt hier ook makers van voedingsmiddelen, zoals de Berry Farm (fruit), de Chocolate Factory (chokolade), de Fonti Farm en de Dairy Company (zuivel en kazen).

Als u genoeg heeft van de geneugten van de wijnkelders kunt u uw smaakpapillen verder laten verwennen in één van de talrijke sublieme restaurants tussen de wijngaarden. De combinatie van bekroonde chefs en verse, smakelijke ingrediënten betekent dat er altijd iets heerlijks op tafel komt. U kunt er ook de speciale bieren, heerlijke kazen, jams, kruiden, olijven, zoetwaterkreeft, chocolade, fudge en het versgemaakte ijs proberen. In het kleine plaatsje Margaret River vindt u naast wijnhuizen en restaurants ook kunstgaleries‚ ambachtelijke ateliers en enkele winkeltjes met snuisterijen.

Verwen uw smaakpapillen!

"Vandaag gaat het om Australie ervaren via je smaakpapillen. Even niet op de calorieen letten maar genieten. Begin de dag in Margret River Bakery, waar je in een huiskamergevoel kunt genieten van een geweldig ontbijt. Daarna begint de tour langs wijngaarden, bierbrouwerijen, chocolade en kaasmakers. Genoeg te vinden onderweg voor een picknick op het strand. Wie weet zie je in de verte wel walvissen uit de oceaan springen. Vergeet na de lunch Bettenay's Nougat company niet en probeer heerlijke wiskey of gin bij Limeburners. Eindig de dag in Margret River brewhouse omringd door een prachtig bos, met goede bieren en heerlijk eten. Morgen maar een actieve dag met een wandeling door het karri bos of over de cape to cape track? Of doen we nog een rondje?"

Hoogtepunten van Margaret River

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Margaret River:

  • Fietstochten
  • wijnproeverijen en wijnhuizen
  • Wandeltochten