Leeuwin Naturaliste National Park

120 km lang natuurpark

Dit 120 km lange natuurpark strekt zich uit van Bunker Bay en Cape Naturaliste in het noorden tot aan Cape Leeuwin en Augusta in het zuiden. De twee kapen bestaan uit ruige kliffen en langs de kust, zoals Canal Rocks en de Sugarloaf Rock. U kunt prachtige wandeltochten maken op de mooi aangelegde wandelpaden.

Tussen de kliffen en kapen vindt u diverse baaien en stranden. Eén van de meer beschutte plaatsen langs de kust is Prevelly Park. Dit is één van de beste surfplekken van Australië.

Bunker Bay bevindt zich op het uiterste puntje van Cape Naturaliste, ten noorden van de plaats Margaret River. Deze badplaats biedt prachtige, beschutte witte zandstranden en is een bijzonder populaire plek om te snorkelen of scuba-duiken. Maar er zijn ook stranden met wat hogere golven, waar gesurft wordt.

Bij sommige stranden zijn de golven hoog en geschikt om te surfen, zoals bij Ellensbrook (14 km noordewestelijk van Margaret River) en Redgate (15 km zuidwestelijk van Margaret River).

Maar andere stranden liggen meer beschut en zijn veilig om te zwemmen, zoals bij Gowaramup Bay (19 km noordwestelijk van Margaret River), Gnarabup (12 km westelijk van Margaret River) en Hamelin Bay (42 km zuidelijk van Margaret River).

Achter deze stranden, kliffen en kapen, dat helemaal behoort tot het Leeuwin-Naturaliste National Park, vindt u indrukwekkende karri-bossen. De kaurri-bomen kunnen hier wel 60 meter hoog en 2500 jaar oud worden.

De Boranup Lookout, bij de Caves Road tussen Margaret River en Augusta, biedt een fantastisch uitzicht over het Boranup Forest en de omgeving. De Caves Road slingert prachtig door het kauri-bos, waarbij de enorme bomen wel torens van kathedralen lijken.

In de kuststrook vindt u ook prachtige druipsteen grotten, waarvan er zes toegankelijk zijn voor het publiek. Ze liggen in de Leeuwin-Naturaliste Ridge, die uit graniet, kalksteen en duinen bestaat. De grotten hebben zich in de zachtere kalksteenlagen gevormd. De Galgardup Cave, en Giants Cave liggen iets ten zuiden van Margaret River.

Meer naar het zuiden liggen de Mammoth Caves met fossielen en deLake Cave (open: dagelijks 9.30-17hr), waarin zich spiegelgladde onderwatermeren bevinden (open: dagelijks 9.30-15.30hr).

Nog verder zuidelijk, nabij Augusta, ligt de beroemde Jewel Cave, waarin u prachtig gevormde stalactieten en stalagmieten ziet. Ten noorden van Yallingup liggen de Ngilgi Caves, die geassocieerd wordt met de Aboriginal legende Ngilgi (de goede geest) en Wolgini (de kwade geest).

De meest zuidelijke plek is het romantische Augusta, waar de vuurtoren van Cape Leeuwin de scheiding tussen de Indische Oceaan en de Zuidelijke Oceaan vormt. Speur tussen juni en september van hieruit naar walvissen. Ga waterskiën, vissen of maak een boottocht op de Blackwood River langs zangvogels en historische grotten.

Hoogtepunten van Leeuwin Naturaliste National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Leeuwin Naturaliste National Park:

  • Canal Rocks
  • en Sugarloaf Rock
  • Prevelly Park, één van de beste surfplekken
  • Boranup Forest
  • Galgardup en Giants Cave