Kalbarri

Plaatsje aan de monding van de Murchison River

Het plaatsje Kalbarri (475km van Perth) ligt aan de monding van de Murchison River en heeft lange, verlaten zandstranden. Het Kalbarri National Park dankt z'n bestaan aan de Murchison River, die in het bushland enkele prachtige felrode gorges heeft uitgesleten.

Naast het grote aantal plantensoorten is het Kalbarri National Park vooral bekend om de verweerde rotsen van het diepe ravijn van de Murchison River.

Boven de "Loop Gorge" waar de rivier een U-vormige bocht maakt, bevindt zich Nature's Window, een gat in de op elkaar gestapelde lagen steen, waardoor u ver beneden de rivier kunt zien. Een andere mooie kloof is deZ-Bend Gorge.

Op de ruige kustlijn bij Kalbarri zijn in het verleden een groot aantal VOC schepen te pletter geslagen. Het bekendste scheepswrak is dat van de Zuytdorp.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Kalbarri National Park is goed begaanbaar per 4wd maar ook met gewone auto/camper. In het stadje zelf kan je een tour met gids boeken. Er zijn leuke restaurantjes aan het water en je kan de pelikaan spotten. Het is ook mogelijk het park op eigen gelegenheid te bezoeken. Een prachtig uitkijkpunt is Nature Window, een rotsformatie die uitkijkt over de rivier, echte must see! Tip; ongeveer 40min rijden ten zuiden ligt Gregory Lake, oftewel Pink Lake!"

Hoogtepunten van Kalbarri

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Kalbarri:

  • Kalbarri National Park (met o.a. Nature's Window en de Z-bend)
  • Kalbarri Town
  • Rainbow Jungle

Kalbarri National Park

Het prachtige landschap van Kalbarri National Park omvat kustgebieden en mooie kloven in het binnenland. Het natuurpark omvat 1830 km² aan bushland en kloven. De beste tijd voor een bezoek is tussen juli en oktober. Het is dan niet al te heet en droog. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 40̊C. Kalbarri ligt 485 km ten noorden van Perth. Het Kalbarri National Park dankt z'n bestaan aan de Murchison River, die in het bushland enkele prachtige fel rode gorges heeft uitgesleten. De mooiste zijn de Loop Gorge en de Z-Bend Gorge.

Geniet van het uitzicht bij Natures Window en vanafHawkes Head Lookout of Ross Graham Lookout (bij de Z-Bend Gorge). Kijk toe hoe de Murchison River enorme cirkels vormt op The Loop, nog zo'n geweldig uitkijkpunt. Speur overdag naar het rijke vogelleven en de grijze kangoeroes en emoes. Let op zeeleeuwen, dolfijnen en migrerende walvissen vanaf de kliffen aan de kust, zoals bij Red Bluff en Pot Alley.

Maak een bushwandeling door de adembenemende land-schappen van het Kalbarri NP. Wandel door het ruige gebergte en kano langs de roestrode rotsravijnen langs de Murchison River. Tussen juli en oktober komt het landschap tot leven met de kleuren van 800 wilde bloemsoorten. De bekendste is de Kalbarri catspaw, een kleine gele of rode plant die normaliter te zien is op pas afgebrande grond tussen augustus en september. Ook enkele orchideeën-soorten zijn alleen in of nabij het park te vinden.

Kalbarri Town

Bij het plaatsje Kalbarri aan de kust (66 km van de hoofdweg) ligt de Rainbow Jungle, één van de mooiste vogelparken van Australië. Spectaculaire kliffen zijn te zienrond de monding van de rivier, vlakbij het plaatsje Kalbarri. Op de ruige kustlijnzijn in het verleden een groot aantal VOC schepen te pletter geslagen. Het bekendste scheepswrak is dat van de Zuytdorp, waar de noordelijke kust naar is vernoemt en waar een klein museum in het plaatsje aan is gewijd. U kunt een bezoek brengen aan het papegaai-broedcentrum in Kalbarri. Er zijn schattige cafés en strandbarretjes, waar u onder het genot van drankje en hapje kunt genieten van de gemengde geluiden van de oceaan en de bush.

Zwem of surf vanaf Chinaman's Beach of relax en bekijk de pelikanen tijdens het voeren op het strand. In de baai ziet u vaak dolfijnen spelen en in de wintermaanden ziet u walvissen en hun kalveren langstrekken. probeer op de rivier te kanoën of u kunt paardrijden op het strand. Voor een panoramisch uitzicht kunt u ook een helikoptervlucht maken over het park, de kustlijn en de duikschatten van de Abrolhos Islands – meer dan 120 onbedorven eilanden uitgestrekt over 100 km oceaan.

Rainbow Jungle

Bij het plaatsje Kalbarri aan de kust (66 km van de hoofdweg) ligt de Rainbow Jungle, één van de mooiste vogelparken van Australië.