Geraldton

Vissersplaatsje

Op 350 km ten noorden van Perth ligt het vissersplaatsje Geraldton, ideaal voor een lunchstop met lokale rotskreeft als beste keus op het menu. Geraldton ligt aan Champion Bay, waar u aan het strand prima kunt zwemmen.

Bezoek ook het HMAS Sydney Memorial, ter nagedachtenis aan de 645 zeevaarders die op de koraalriffen ter hoogte van Geraldton ooit het leven lieten. Vanaf het monument heeft u een fraai uitzicht over de oceaan.

Geraldton heeft ca. 27.500 inwoners en vormt een regionaal centrum voor de omliggende boerderijen in een gebied, dat zich uitstrekt tot aan Mount Magnet (343 km landinwaarts).

Voordat u vanuit het zuiden Geraldton bereikt, rijdt u een aantal uur op de Brand Highway, die tussen juni en november wordt versierd door een bonte stoet prachtige wilde bloemen.

Deze kleurenpracht is ook in overvloed te zien in het Badgingarra National Park, halverwege de rit. Wandel op de Badgingarra Nature Trail langs zwarte en gele kangoeroepoten, banksia, sterrenbloemen en mottlecash, 's werelds grootste eucalyptusbloem.

Als u verder rijdt richting Geraldton, komt u bij de tweeling-kuststadjes Dongara – Denison, waar u kunt vissen, de lokale wijn en zeegerechten proeven of vanaf het beschutte, witte strand een duik in zee kunt nemen. Volg een eeuwenoud pad langs de Irwin River, tussen twee stadjes, en stop even om het Russ Cottage uit 1860 en het Old Police Station te zien, dat nu als museum dienst doet. Bekijk ook de eucalyptusbomen die zich in allerlei vreemde bochten hebben gewrongen en de ruïnes van de huizen, kerken en scholen in het eeuwenoude stadje Greenough Hamlet.

Hoogtepunten van Geraldton

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Geraldton:

  • Champion Bay
  • Lokale rotskreeft voor lunch
  • HMAS Sydney Memorial