Esperance

Kustplaatsje gelegen nabij Cape Le Grand National Park

Esperance - gelegen 675 km zuidoostelijk van Perth en 490 km oostelijk van Albany - kwam in het wereldnieuws toen in 1979 de omgeving bezaaid raakte door brokstukken van het in de dampkring terugkerende NASA Spacelab. Een aantal brokstukken is bij elkaar gebracht in een klein museum. Voor de rest moet Esperance het qua toerisme hebben van het Cape Le Grand National Park, dat 55 km ten oosten van het plaatsje ligt. In dit afgelegen natuurpark ziet u ongestoorde natuur, hagelwitte stranden en aparte rotsformaties. Dit park staat bekend om z'n verbluffende baaien met azuurblauw water tussen rotsachtige land-tongen. Het beste uitzicht heeft u vanaf Frenchman's Peak (262m), die gemakkelijk is te beklimmen. U kunt prachtige wandeltochten maken langs de verlaten stranden.

Voor de kust liggen een aantal eilanden, onderdeel van de Recherche Archipel. Het bekendste eiland is Woody Island, waar u ondermeer zeehonden en pinguïns kunt zien.

De historie van Esperance is verbonden met de meer inwaarts gelegen goedzoekersplaatsjes Coolgardie en Kalgoorlie. Het stadje heeft met de opkomst en de ondergang van de goudvelden in het noorden zijn ups & downs gekend. Nu heeft is het vooral bekend vanwege de stranden en de eilanden van de Recherche Archipelago. Een rit langs de kust leidt naar de Pink Lake, een zoutmeer dat, zoals de naam al zegt, echt rozekleurig is.

Hoogtepunten van Esperance

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Esperance.

  • Cape Le Grand National Park
  • Pink Lake

Cape Le Grand National Park

In dit afgelegen natuurpark ziet u ongestoorde natuur, hagelwitte stranden en aparte rotsformaties. Het beste uitzicht heeft u vanaf Frenchman's Peak (262m), die gemak-kelijk is te beklimmen. U kunt prachtige wandeltochten maken langs de verlaten stranden. Voor de kust liggen een aantal eilanden, onderdeel van de Recherche Archipel. Het bekendste eiland is Woody Island, waar u ondermeer zeehonden en pinguïns kunt zien. De zware rotsformaties, lange, ongerepte witte zand-stranden en helderblauw water zijn kenmerken die overal terugziet in dit prachtige natuurpark. Een indrukwekkende rug van granietheuvels verrijst boven een golvende, met heide begroeide zandvlakte die zich over een groot deel van de 32.000 ha van het park uitstrekt. Sommige grotten en tunnels in de rotsformaties zijn voor moderne trekkers interessant. Wandelen is in dit park een van de meest beoefende hobby's.

Pink Lake

Pink Lake is een zoutmeer dat vanwege de hoge concentratie van "zout" roze tot purper kleurt. Het is een ideale plaats om even tot rust te komen.