Derby

De westelijke toegangspoort tot het Kimberley Plateau

Derby - gelegen aan de King Sound - vormt de westelijke toegangspoort tot het Kimberley Plateau. Dit is een zeer oud gebergte met veel vreemdsoortige rotsformaties, gorges en met een unieke flora en fauna. Het kleine stadje ligt aan het westelijke uiteinde van de Gibb River Road, waaraan de meeste kloven en ravijnen van de Kimberley liggen, zoals Windjana Gorge.

Derby ligt 220 km ten oosten van Broome. Bij Derby is een post van de Flying Doctors gevestigd. U vindt hier ook enkele hotels, winkels, tankstations en een camping.

In de omgeving groeit een groot aantal Baobab bomen. Deze bijzondere bomen hebben een vreemd uiterlijk en een enorme omtrek bij de stam.

Leer meer over de Aboriginalleider en de bandiet Jandamurra op het Pigeon Heritage Trail en ontdek de kunst van het Mowanjum Aboriginal-volk. De 1.500 jaar oude Boab Prison Tree, met een omtrek van meer dan 14 meter, mag u zeker niet missen. Vanaf Derby kunt u een boot nemen of naar de eilanden van Buccaneer Archipelago vliegen.

Hoogtepunten van Derby

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Derby:

  • Boab Prison Tree
  • Gateway naar de Gibb River Road

Boab Prison Tree

De Boab Prison Tree ligt net ten zuiden van Derby. Deze grote holle baobab werd in de jaren negentig van de negentiende eeuw gebruikt als tijdelijke gevangenis voor Aborigines, op weg naar de gevangenis in Derby. Tegenwoordig is, om vandalisme tegen te gaan, een hek om de boom geplaatst.