Denham

Gateway naar Shark Bay Wold Heritage Area

Denham is een voormalige parelhaven en vormt het grootste plaatsje (met zo'n 100o inwoners) op het Peron Peninsula. Bij de beschutte zwemstranden kunt u heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Denham heeft een relaxte uitstraling en is heerlijk voor natuurliefhebbers. U vindt veel verschillende soorten vogels en andere dieren in en om het plaatsje.

Denham staat bekend om zijn excellente vismogelijkheden en de aangename zonnestralen in de winter. Het kalme water van de baai nodigt u uit voor een boottocht of een tocht op waterski's.

Bezoek ook het dolfijnencentrum van Denham. In het Dolfijnen Informatiecentrum vindt u meer informatie over de dolfijnen en de omgeving. Deze is dagelijks geopend van 7.00 tot 16.00 uur. Geniet 's avonds van een heerlijke zeevismaaltijd in een lokaal restaurant.

Denham is tevens de gateway naar Shark Bay Wold Heritage Area, Hamelin Pool Stromatolites, Shell Beach Conservation Park en het Francois Peron National Park.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Dit plaatsje ligt nabij Monkey Mia, ongeveer een half uurtje rijden. Je hebt hier mooie zonsondergang en het is hier een stuk rustiger om te verblijven. Vervolgens kan je ‘s ochtends naar Monkey Mia rijden om de dolfijnen te spotten en te voeren op de tijden die staan aangegeven."

Hoogtepunten van Denham

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Denham.

  • Ocean Park
  • Shell Beach
  • Francois Peron National Park 

Ocean Park

Dit enorme zeepark ten zuiden van Denham laat u kennis maken met de diversiteit van het zeeleven in Shark Bay.Bekijk de haaien tijdens het voeren, griezel bij de slibberige zeeslangen en bekijk de babyzeeschildpadden van dichtbij.

Shell Beach

Tussen Hamelin Pool en Denham op het Peron Peninsula ligt Shell Beach, dat bestaat uit miljarden superkleine schelpjes in plaats van zand. Het strand strekt zich over meer dan 100 kilometer uit, met schelpen die tot wel op zeven à tien meter diep liggen. Vroeger werden de schelpen verwerkt tot stenen, door ze samen te drukken.