Coral Bay

Tropische vissen en veelkleurige koraal

Het dorpje Coral Bay - gelegen op 1.150 km van Perth - ligt aan de zuidkant van het Ningaloo Reef, op de kortste afstand van het rif. Coral Bay is maar een kleine dorpje, gelegen in de duinen. Tussen november en februari heeft u grote kans op de stranden grote zeeschildpadden te zien, die hier dan nesten. Naast snorkelen vanaf het strand, kunt u hier ook uitstekend duiken, zeekajakken en "quad-biken".

In de periode april t/m juni kunt u hier voor de kust de zeldzame walvishaai zien, de grootste vissoort op aarde. Grote groepen whalesharks migreren elk jaar vanuit Indonesië langs het Ningaloo Reef naar Shark Bay, om daarna weer terug te keren

Ga naar het strand, waar u slechts een paar meter het water in hoeft te lopen om de tropische vissen en het veelkleurige koraal van het Ningaloo Reef te bewonderen. Ideaal is om hier te snorkelen of duiken, maar u kunt de magische onderwaterwereld ook bekijken vanuit een glasbodemboot.

Speur tussen mei en november naar de scholen etherische mantarays en tussen juli en november naar de migrende bultruggen. Na de volle maan in maart en april ziet umisschien wel hoe het koraal zich voortplant, waardoor de zee er roze uit komt te zien.

Kortom, er is het hele jaar door iets bijzonders te zien bij het Ningaloo Reef, en Coral Bay is de beste plek waarvandaan uit dat kunt doen. Bij Coral Bay vindt u een camping, enkele verblijfsaccommodaties, een supermarkt en een tankstation. U kunt van hier cruises maken over de oceaan om walvissen en mantaroggen te spotten, maar er zijn ook vele andere activiteiten mogelijk.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Een klein leuk plaatsje aan Ningaloo Reef; misschien wel mooier dan Great Barrier Reef! Van mei t/m sep zijn de Whalesharks langs de kustte spotten. Een vliegtuigje gaat op zoek om de boot naar de juiste plek te sturen vandaar dat de tours vrij prijzig zijn. Deze ultieme beleving moet vooraf geboekt worden en dan hopen op goed weer..."

Ningaloo Reef

Niet alleen in het oosten maar ook in westen van Australië bevind zich een reusachtig duikparadijs: het Ningaloo Reef. Het nog relatief onbekende Ningaloo Marine Park omvat één van de mooiste koraalrifen ter wereld. Meer dan 450 vissoorten, waaronder makrelen, barracuda's, trevally's, papagaaivissen, anemoonvissen, engelvissen, meer dan 250 koraalsoorten en zeeschilpadden, dolfijnen, zeesponsen, zeesterren en schelpdieren leven in dit deel van de Indische Oceaan. Wellicht de meest indrukwekkende onderwaterontmoeting is het zwemmen met de walvishaaien. Deze vissen, die wel 18 meter lang kunnen worden, zijn ongevaarlijk en worden regelmatig gezien tussen april en juni in het Ningaloo Marine Park (gedurende deze periode worden speciale duiktochten aangeboden). Andere seizoensafhankelijke rifbewoners zijn de bultrugwalvissen (juni tot november) en mantaroggen (mei tot november).

Het 260 km lange Ningaloo Reef, dat parallel loopt aan de kust van de noordwestkaap, is het dichtst bij de kust gelegen rifstelsel ter wereld. Enkele van de duiklokaties liggen op minder dan 100 meter van de schitterende zandstranden verwijderd. Het gebied is nauweljiks door het toerisme ontdekt.

Hoogtepunten van Coral Bay

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Coral Bay:

  • Zeeschildpadden tussen nov-feb
  • Whalesharks tussen apr-jun
  • Ningaloo Reef