Cervantes

Uitvalsbasis voor Nambung National Park (Pinnacles)

Ten noorden van Perth maken de prachtige beboste landschappen met historische nederzettingen geleidelijk plaats voor een halfwoestijn‚ opgefleurd door tapijten van wilde bloemen. De eerste plaats aan de kust die u tegenkomt is Cervantes, 220 km ten noorden van Perth. Het kleine rustige vissersplaatsje ligt ongeveer 40 km van de highway. Er zijn winkels en twee campings in het plaatsje.

De grootste attractie bij Cervantes is het Nambung National Park, beter bekend als de Pinnacles. De zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte zijn meer dan 30.000 jaar oud.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Dit stadje ligt bij Nambung National Park oftewel de Pinnacles. Je waant je even over een maanlanschap met de enorm hoge pilaren! Een mooie tussenstop op de route!"

Hoogtepunten van Cervantes

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Cervantes:

  • Nambung National Park (Pinnacles)

Nambung National Park (Pinnacles)

Iets ten zuiden van Cervantes ligt het Nambung NP, beter bekend als de Pinnacles. U ziet hier een enorm aantal zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte, die meer dan 30.000 jaar oud zijn. Er is een scenic drive uitgezet door het park, maar de beste indrukken doet u op door te wandelen. Er zijn op een aantal plekken parkeerplaatsen aangelegd en vanaf de uitzichpunten heeft u een prachtig uitzicht op de merkwaardige pilaren. Ze zijn gevormd uit schelpen uit een lang verleden tijdperk toen het zand hier onder de zee lag.

Afgezien van de pilaren bestaat het park voornamelijk uit strand en zandduinen. De beste periode om dit park te bezoeken is de lente (augustus – oktober ), wanneer de wilde bloemen bloeien en de temperaturen nog niet te heet zijn. De beste tijd om de Pinnacle Desert te zien is bij zonsondergang, als de schaduwen en de warme kleuren nog wat aan de mystiek bijvoegen.