Cape Range National Park

Een park vol highlights!

Kalkstenen rotspartijen‚ diepe canyons‚ honderden mysterieuze grotten en zeker 50 kilometer aan ongerept strand: in het Cape Range National Park wandelt u van het ene hoogtepunt naar het andere.

Het park‚ werd in 1965 opgericht en beslaat ruim 50.000 hectare. Haar noordelijke grens ligt op slechts 40 kilometer van Exmouth.

Het gebied is maar liefst 630 plantensoorten rijk‚ wat verrassend hoog is voor dit droge kalksteengebied. Daarnaast is het een leefgebied voor onder meer emoes‚ kangoeroes en vele vogelsoorten.

In het Cape Range National Park zijn alle wegen onverhard, u zult dus een 4WD terreinauto nodig hebben als u het park zelf per auto wilt verkennen.

Shothole Canyon en Charles Knife Canyon, waar de uitzichten werkelijk adembenemend zijn. Deze canyons liggen slechts 35 kilometer vanaf het centrum van Exmouth. Hier kunt u kamperen tussen spectaculaire kloven, die door de erosie van eeuwenoude rivieren zijn ontstaan.

Vanaf de Charles Knife Canyon ziet u achter de dieprode ravijnen het groen van de oostelijke vlakte op het schiereilanden het diepblauwe van de Exmouth Gulf.

Volg de 5 km lange wandeling tussen de twee ravijnen en verken het verborgen netwerk van grotten en tunnels onder de rotsige plateaus.

Wandel naar de top van Yardie Creek, op zoek naar de zeldzame zwartvoetige rotswallaby die zich vaak bij de steile rode rotswanden van de kloof ophouden. De mangrovegebieden binnen in de kloof bieden onderdak aan vele soorten vogels en zeedieren.

Een andere mooie wandelmogelijkheid ishet volgen van het 3 kilometer lange wandelpad door Mandu Mandu Gorge, waar u uiteindelijk wordt beloont met magnifieke panoramische uitzichten over de oceaan.

Ook kunt u een boottocht maken onderaan de Yardie Creek kloof. U kunt de zeevogels en waadvogels bespieden vanuit een vogelobservatiehut in Mangrove Bay. Wandel dwars door Mandu Mandu Gorge over een bushwalk, waar u onderweg een grote hoeveelheid verschillende vogelsoorten zult tegenkomen.

Hoogtepunten van Cape Range National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Cape Range National Park:

  • Mandu Mandu Gorge
  • Yardie Creek Kloof
  • Mangrove Bay
  • Shothole en Charles Knife Canyon
  • Snorkelen direct vanaf het strand