Bungle Bungle National Park

Bijzondere rotsformaties

Halverwege Halls Creek en Kununurra ligt het Bungle Bungle National Park (officiële naam: Purnululu National Park). Het natuurpark heeft een oppervlakte van 640 km². In 2003 werd het natuurpark op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

De Bungle Bungle Range vormde vroeger een plateau, dat zo'n 200 meter hoger lag dan de huidige vloer van de Ord River Valley. Door erosie zijn er ravijnen en valleien ontstaan, maar ook een doolhof van oranje met zwarte, horizontale gestreepte koepelvormige bergen. De meeste zijn meer dan 100 meter hoog en ogen als enorme bijenkorven.

Het gebied wordt bewoond door de Kija- en Jaru Aborigines, die met de parkbeheerders meewerken om het cultureel toerisme te bevorderen. De 55 km lange toegangsweg naar het park is alleen voor 4WD terreinauto's berijdbaar. Er is een camping van waaruit u prachtige wandelingen kunt maken naar de vreemde rotsformaties met namen als Echidna Chasm en Cathedral Gorge.

Persoonlijke tips van onze reisspecialisten

"Ben je met een 4WD op pad neem dan de afslag naar Purnululu National Park voor de Bungle Bungle, Cathedral Gorge en Echidna Chasm. De bizarre rotsformaties zijn zeker de moeite waard om doorheen te lopen en van dichtbij te bekijken. "

Hoogtepunten van Bungle Bungle National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bungle Bungle National Park:

  • de prachtige, ruige koepelvormige bergen