Snowy Mountains

Bergachtige Snowy Mountains

Tussen Melbourne en Sydney strekken zich de Snowy Mountains uit, met wintersportplaatsen als Mount Buller, Mount Hotham, Falls Creek en Mount Buffalo. De laatste biedt ook in de zomer uitstekende wandelmogelijkheden met vergezichten over de wijde omgeving.

Ga skiën of snowboarden op Mount Hotham, de sneeuwhoofdstad van Australië, of op de steile hellingen van Falls Creek, een waar sneeuwparadijs.

Geef u over aan de wintersport, ga fietsen of maak een 4x4-tocht op Mount Buller en geniet van de unieke granieten schoonheid van Mount Buffalo. Rijd Mount McKay op voor enkele van de beste berguitzichten van de regio of ga fietsen, paardrijden of langlaufen op Mount Stirling.

Ga vissen, varen met een woonboot en waterskiën op Lake Eildon.

Fiets over het Muscat Trail naar wijngaarden omgeven door gombomen in Rutherglen en doe u te goed aan verse bessen, kaas, kastanjes, chutney en forel in de Alpine Valleys.

Bekijk het gebouw van de rechtbank waar Ned Kelly in de historische goudkoortsstad Beechworth terecht stond en de oude veehutten in de Bogong Plains.

Of neem Bright als uitvalsbasis om te wandelen, te fietsen, snel de sneeuwvelden te bereiken en van culinaire hoogstandjes te genieten.

In het hoogland kunt u 's winters skiën en snowboarden op Mount St. Gwinear en Dinner Plains. Of loop in de lente tussen de wilde bloemen over de Bogong High Plains. In de zomer kunt u tijdens een bushwandeling, tepaard of op een mountainbike van het uitzicht over de Victorian Alps genieten. Ga vissen op de Mitchell Lakes of peddel met uw kajak of kano over de Snowy River.

Yarra River

De Yarra River is een vrij korte rivier die in de Snowy Mountains ontspring op een hoogte van 1200 meter en na een stroomgebied van slechts 242 km uitmond in Port Phillip Bay, de grootste natuurlijke haven van Australië. Enkele van de belangrijkste zijrivieren van de Yarra zijn de Maribyrnong rivier en de Plenty rivier.

De rivier werd Birrarung genoemd door de Aboriginal Wurundjeri bevolking, die de regio rond Melbourne be-woonden voor de komst van de Europeanen. De rivier kreeg de naam Yarra Yarra in 1835 van John Helder Wedge van de Port Phillip Association in de veronderstelling dat dit de Aboriginal naam was voor de rivier.

Hoogtepunten van Snowy Mountains

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Snowy Mountains:

  • Mount Buffalo National Park
  • Mount Bugong
  • Parkers Corner
  • Australian Alps Walking Track

Mount Buffalo National Park

Mount Buffalo National Park ligt op 4 uur rijden van Mel-bourne (320km) en een half uur van Bright. Vanwege de hoge ligging wordt het ook wel " Island in the Sky" genoemd. Zomers is dit een heerlijk wandelgebied, in de winter is het een skigebied (met 5 skiliften en diverse afdalingen).

Mount Bogong

Mount Bogong is - met 1986 meter - de hoogste berg in Victoria. Hij maakt deel uit van de Australische Alpen, die op hun beurt het zuidelijke gedeelte van The Great Dividing Range vormen. De berg ligt in het Nationaal park Alpine.

Parkers Corner

Het gehucht Parkers Corner ligt in het oosten van Victoria, aan de kruising van de wegen Rawson Road and Tyers en Thomson Valley Road. Parkers Corner telt 12 inwoners (2006) en is daarmee de op een na kleinste plaats (town) in Victoria. 18 km ten noorden van Parkers Corner staat Jans Hut, een karakteristieke schaapherdershut uit het begin van de 20e eeuw.

Australian Alps Walking Track

De Australian Alps Walking Track slingert zich over 650 kilometer door het hoogland van Victoria, New South Wales en Australian Capital Territory. Start in de oude goudmijnstad Walhalla in Victoria en klim omhoog langs de veehouderhutten van de Bogong Plains, de sneeuwvelden van Mount Wills en Falls Creek en de woeste pieken van Viking-Razor-Howitt. Beklim Mount Kosciuszko, de hoogste piek van Australië, voordat u Namadgi National Park ingaat en eindigt in Tharwa, vlakbij Canberra. Onderweg kunt u vissen in Kosciuszko National Park en kanoën over de Snowy River en de stroomopwaartse uiteinden van de Murray River. Ga paardrijden in Snowy River National Park en bezoek de Yarrangobilly Caves in de buurt van Tumut. Ga met uw ski's de hellingen van Mount Hotham en Mount Selwyn af. Ukunt in tien weken het gehele pad afwandelen of kortere stukken nemen, zoals het Baw Baw plateau, de Bogong High Plains en de Jagungal-wildernis.