Rutherglen

Wijnstreek Rutherglen

Rutherglen is een plaats in het noordoosten van Victoria, bij de grens met New South Wales. De stad telt 2.700 inwoners.

Rutherglen werd rond 1850 gesticht door goudzoekers en is vernoemd naar de gelijknamige plaats in Schotland.

Tegenwoordig wordt er in de streek rondom Rutherglen veel wijn gemaakt.

Wijnbouw

Rutherglen ligt in het gebied Victoria en is een belangrijke producent van verrijkte, mooie wijnen en rode tafelwijnen. De eerste wijnstokken werden 1850 aangeplant door Lindsay Brown die het advies opvolgde van Duitse immigranten. Veel van de wijnhuizen werden voor 1900 opgericht en dit laat zien dat het gebied sterk genoeg was voor rampen als de phylloxera en de economische depressie. De wijnhuizen maken vandaag de dag sublieme Muscat en Tokay en zware rode wijnen. Met de nieuwkomers in de jaren '90 kwamen ook de mousserende witte wijn producenten. Het klimaat is er warm en droog met de nodige regenval tijdens het rijpingsseizoen.

Hoogtepunten van Rutherglen

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Rutherglen.

  • Chambers Rosewood Winery

Chambers Rosewood Winery

Chambers Rosewood is een familiebedrijf en opgericht in 1858. Vandaag de dag is het wijnhuis in handen van Bill Chambers en zijn zoon Stephen, de zesde generatie. Het wijnhuis heeft internationaal goede recensies gekregen voor de Muscat en Tokay wijnen en produceert ook sherry en port.