Lakes Entrance

Bezoek Lakes Entrance National Park

Ruim 300km oostelijk van Melbourne - aan de zuidkust - ligt Lakes Entrance en het Lakes National Park, een lagune met ongerepte eilanden en moerassen, broedplaats van veel zeevogels. De vissersplaatsjes Lakes Entrance en Metung bieden de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het park. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Vlakbij Lakes Entrance heeft u een prachtig uitzicht over de Ninety Miles Beach.

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Lakes Entrance.

Lakes National Park

Een ander natuurparadijs ontdekt u in het Lakes National Park‚ thuisbasis van Lake Victoria. Hier leidt een netwerk van wandelpaden u langs een kleurenzee van seizoensgebonden bloemen en orchideeën. De minst bevolkte van de drie parken‚ Lake Tyers State Park‚ wordt aangekleed door heerlijk geurende eucalyptusbomen en rustig water‚ dat ideaal is voor een kanoavontuur.

Lakes Entrance

Lakes Entrance dankt haar naam aan het feit dat het is gelegen aan de toegang tot de meest uitgebreide water systemen in Australië bekend als Gippsland Lakes. Het beschikt over een grote vissershaven met een overvloed aan zeevruchten die hier overal te koop zijn. U kunt eventueel uw eigen lunch vangen op een forellenkwekerij in Lakes Entrance.

Metung

Het kleine dorp Metung ligt op een smal schiereiland aan de beschermde Bancroft Bay, ongeveer 25 km van Lakes Entrance.

Ninety Miles Beach

Vanaf Seaspray en Lakes Entrance kunt u op Ninety Mile Beach wandelen. Dit is een uitgestrekt zandstrand dat Gippsland Lakes van Bass Strait scheidt.