Gippsland Lakes

Veelzijdig Gippsland Lakes

Gippsland Lakes is een populaire vakantiebestemming met eindeloze witte zandstranden‚ dorpen die soezen in de zon en achterland met heuvels‚ bossen en een uitgebreid netwerk van binnenwateren. De regio herbergt drie prachtige natuurparken aan de kust. In het Gippsland Lakes Coastal Park wandelt u over duinen die de binnenwateren scheiden van het prachtige Ninety Mile Beach.

Maak een boottocht op de Gippsland Lakes, de langste binnenlandse waterweg in Australië. Traceer de Aboriginalgeschiedenis meer dan 18.000 jaar terug. En ga op een gastronomische tocht langs wijngaarden, restaurants, boerderijen en marktstalletjes. Welkom in Gippsland, het wilde kustgebied met bossen, meren en stranden, Aboriginalgeschiedenis en culinaire hoogstandjes.

Marysville

Marysville is een kleine plaats (34 kilometer ten noordoosten van Healesville), die voorheen een bevolking van rond de 500 mensen had. Het plaatsje werd begin 2009 vrijwel volledig verwoest door de Murrindindi Mill bos-branden. De bosbrand verwoeste de meeste gebouwen van de plaats, waaronder de lagere school, het politieburo, het resort 'The Cumberland' en veel huizen. Alleen de beroemde Marysville Bakery bleef intact op de hoek van de hoofdstaat in Marysville.

Hoogtepunten van Gippsland Lakes

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Gippsland Lakes.

Actief in de buitenlucht

Je kunt je uithoudingsvermogen testen in Gippsland, waar een overvloed aan wandelpaden loopt door de wildernis en nationale parken tussen de kustlijn en de Alpen. In Bunga Arm, Newlands Arm of North Arm op de Gippsland Lakes kunt u waterskiën. En vergeet natuurlijk niet dat je kunt surfen op de golven van wereldklasse bij Cape Paterson en Venus Bay.

Eet, drink en geniet

Prikkel uw smaapapillen met het zalige eten in Gippsland, het product van weelderige weilanden, rijke vulkanische aarde en schone meren en oceanen. Volg het kronkelige, 40 kilometer lange Gourmet Deli Trail langs boerderijen, wijngaarden, kaasfabrieken en winkels waar je delicatessen kunt kopen. Koop organisch groente en fruit op de boerenmarkten in Koonwarra, Drouin, Sale, Tyers en Bairnsdale. Pluk uw eigen kersen in de boomgaarden van Warragul.

Zon zee en strand

Surf op de enorme golven van Venus Bay of Sandy Point. Of surf, zwem, snorkel en scubaduik vanaf de rustige familiestranden van Cape Paterson. Verblijf in het pittoreske kustplaatsje Inverloch, de perfecte plaats voor een boottocht, vogelobservaties, windsurfen en wandelen. In de buurt vind je dinosaurusopgravingen en Eagles Nest, een rotsformatie die dezelfde vorm heeft als het bovenste gedeelte van Australië. Verken de historische kalkovens, ondiepe rotsmeertjes en zandbaaien bij Walkerville Beach.

Volg de voetsporen van de Aboriginals

Bezoek op het Batatuk Cultural Trail de Den of Nargun en luister naar de Dreamtime-verhalen en leer de traditionele levensstijl, Aboriginalplekjes en de invloed van de Europese kolonisten nader kennen. Deze Trail volgt een aantal paden die de Gunai- en Monaro-bevolking meer dan 18.000 jaar geleden volgde. Bekijk de archeologische plaatsen met 'scar trees' en boomschorsen die meer dan 10.000 jaar oud zijn en verken het culturele erfgoed van de Gunai-bevolking (Kurnai) in de Krowathunkoolong Keeping Place in Bairnsdale.