Tasman National Park

Spectaculaire rotsformaties langs de kustlijn

Het Tasman NP ligt 56 kilometer ten oosten van Hobart. Aan de kustlijn zijn vele spectaculaire rotsformaties te zien. Aan de zuidkant van het park bevinden zich enkele van de hoogste kliffen van Australië, waaronder Kaap Pillar, Kaap Hauy en Kaap Raoul. Het Tasman Island maakt deel uit van het park. Het park heeft een oppervlakte van 97 km² en werd opgericht in 1917.

Cape Pillar is een 300 meter hoge klif van doleriet, gelegen aan de zuidoostelijke punt van het Tasman Peninsula. De kaap behoort tot de hoogste kliffen van Australië. Pillar is opgenomen in verschillende wandelroutes, waaronder de 68 km lange wandelroute 'Three Capes Track', die ook langs Cape Hauy en Cape Raoul voert. 

Tasman Island is een 1,2 km.² groot onbewoond eiland dat recht tegenover Cape Pillar ligt (op 500 meter van de kaap). Het eiland is een 300 meter hoge rots van doleriet. Op het eiland staan een beschermde vuurtoren uit 1906 en een onbemand weerstation.

Tasman Island was oorspronkelijk bebost, maar is nu alleen nog begroeid met gras en struiken. Op het eiland broedt een kolonie van 700.000 duifprions, die bedreigd worden door verwilderde katten. Andere broedvogels zijn de grauwe en dunbekpijlstormvogel. Het eiland wordt gebruikt als rustplaats door de Kaapse pelsrob en de Nieuw-Zeelandse zeebeer.

Hoogtepunten van Tasman National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Tasman National Park:

  • Kaap Pillar
  • Kaap Hauy
  • Kaap Raoul