Swansea

Klein badplaatsje langs de oostkust van Tasmanië

Swansea is een klein badplaatsje langs de oostkust van Tasmanië met ongeveer 1100 inwoners. Bezoek een bessenkwekerij, boetiek-wijnmakerij, en het wijn- en wolcentrum in en rondom Swansea. Maak een historische wandeling of bezoek de charmante Spiky Bridge net buiten de stad, die door dwangarbeiders is gebouwd.

Ten zuiden van Swansea liggen heidevelden, die bij de baai overgaan in parelwitte stranden. Zwem, surf, duik en vis in het Mayfield Bay Coastal Reserve en wandel naar de uitkijkposten voor uitzichten over de schilderachtige kustlijn.

Bekijk kolonies dunbekpijlstormvogels en bezoek de wetlands van Moulting Lagoon bij Coles Bay, om de zwarte zwanen, de pelikanen en de scholeksters te zien als ze net wakker worden.

In het plaatsje liggen enkele kleine hotelletjes, winkels, een tankstation en een camping. Toeristen verblijven vaak in Swansea om van hieruit het nabij gelegen Freycinet National Park te bezoeken.

U kunt een bezoek brengen aan de wijngaarden en bessenboerderijen rondom de plaatsjes Bicheno en Swansea. Ook op culinair gebied bent u in de lokale restaurantjes aan het goede adres, alles vers.

Proef de vers geopende oesters in Freycinet Marine Farm of kijk vanaf het dek van een boot hoe ze worden geoogst. Proef de pinot noir, chardonnay, sauvignon blanc en riesling op de wijnmakerijen in een koel klimaat op niet meer dan een uur rijden van Freycinet.