Strahan

Uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gordon River National Park

Strahan is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gordon River National Park. Maak een cruise door Macquarie Harbour en over de prachtige Gordon River. U ziet Sarah Island, het beruchtste gevangeniseiland van Australië. Gordon River stroomt door een uniek regenwoud, met zeldzame planten en dieren.

Strahan is ooit ontstaan rond een vroege houtzagerij en haven voor de mijnbouw in de bergen. De houtindustrie is ondertussen verledentijd, het gebied rond Strahan is voor het grootste deel beschermd gebHet plaatsje heeft momenteel ca. 650 inwoners, die voornamelijk van de visserij en het toerisme leven. 

Strahan ligt aan Long Bay Bij de haven vindt u de Strahan Woodwoks Gallery in de Morrisson's Huon Pine Mill (open: dagelijks 9-17hr), het station van de West Coast Wilderness Railway. De stoomtrein rijdt door een fraai landschap naar Queenstown (dagelijks om 10.15hr en 15.15hr).

In Strahan liggen enkele kleine hotels en lodges, restaurants, winkels, een tankstation en een camping. In Strahan kunt u bij het Visitors Centre informatie krijgen over de streek en en excusies en activiteiten boeken.

U kunt vanaf Strahan de majestueuze Gordon River op varen, en zien hoe deze samenkomt met de wilde Franklin River, die haar weg zoekt door bosrijke valleien in het Franklin-Gordon Wild Rivers NP. De cruise vertrekt uit de haven van Strahan.

Vanaf de Lyell Highway (Hobart-Stahan) kunt u al genieten van het dramatische landschap in het noordelijk deel van het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. U kunt vanaf hier wildwatervaren op de furieuze Franklin River, langs bosvalleien, diepe kloven en bergen die door gletsjers zijn uitgesneden. Er zijn ook enkele wandelpaden aangelegd die beginnen bij de weg, zoals het Franklin River Nature Trail.

Afgezien van het noordelijk deel, bij de Lyell Highway, is het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park alleen toegankelijk via de rivieren of door de lucht. Zelfs te voet vormt de wilde natuur een grote uitdaging. Een tocht met een watervliegtuigje is een absolute aanrader als u een goed idee wilt krijgen van de uitgestrektheid van deze wildernis.

Vanuit Strahan kunt u stoomtrein nemen naar de historische stad Queenstown, eens één van de rijkste goud- en kopermijnen ter wereld. De treinreis biedt een magnifiek uitzicht over de omgeving, die u in alle rust kunt gade slaan. Alternatief is dat u naar Queenstown rijdt met uw auto via een slingerende weg met meer dan 90 bochten.

In Macquarie Harbour en Long Bay - de baai bij Strahan - kunt u prachtige kajaktochten maken. Ook de moeite waard is de wandeling over het 5 km lange grintpad naar Ocean Beach. Of relax in deze rustige omgeving en geniet van een schitterende maaltijd met wijn.