St Helens

Schilderachtige vissershaven

Deze schilderachtige vissershaven, gelegen aan de Georges Bay, is - met ruim 2000 inwoners - de grootste plaats aan de oostkust van Tasmanië en ook de populairste badplaats. Niet alleen sportvissers komen naar St Helens, maar het is ook de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de magnifieke noordoostkust, met zijn zandduinen, witte zandstranden en groepen Forster-kangoeroes. U kunt vissen of duiken in de baai van St Helens of langs de kusten van Georges Bay.

Leer in de St Helens History Room meer over de Aboriginals van Georges Bay en de walvisvaarders, zeelieden en de Chinezen die in de tinmijnen hebben gewerkt en de regio mede vorm hebben gegeven. Bezoek ook het historische huis van Fair Lee.

Hoogtepunten van St Helens

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van St Helens.

Binalong Bay

10 km noordoostelijk van St Helens ligt het badplaatsje Binalong Bay. Loop over het witte zand en surf, zwem en vis in de smaragdgroene zee

Bay of Fires

Als u de kleine weg langs de kust verder noordwaarts volgt, komt u bij de 'Bay of Fires'. Dit is een aaneenschakeling van prachtige stranden, rotsachtige heuvels, en oogverblindende lagunes. In de lagunes is het veilig zwemmen. U kunt hier een tweedaagse wandeltocht maken langs verlaten stranden, archeologische afvalhopen van de Aboriginals en met korstmos bedekte zwerfkeien. Kampeer in de duinen en bekijk de Eddystone Lighthouse, voordat u in uw afgelegen ecolodge met een ontroerend mooi uitzicht over de oceaan aankomt, die hier namelijk ook te vinden zijn.

Derby

65 km noordwest van St Helens - langs de Tasman Highway - komt u het plaatsje Derby tegen, waar u met behulp van zeven op zoek kunt gaan naar saffieren. Bij Derby liggen ook tinmijnen.

Pyengana

Proef de boerenkaas in de buurt van Pyengana en verken het Saint Colombia Falls State Park, dat net ten westen van het dorp ligt.