Oostkust

Het territorium van wandelaars en natuurliefhebbers

Langs de oostkust van Tasmanië vindt u enkele prachtige natuurparken. Ofschoon er ook hele mooie stranden te vinden zijn, is deze kust toch veel meer het territorium van wandelaars en natuurliefhebbers.

U kunt vanaf Launceston de noordoostkust volgen langs het Mount William National Park naar Freycinet National Park. De kust wordt afgewisseld door kliffen en stranden. De badplaatsjes Bicheno en Swansea bieden een goede basis voor een bezoek aan het Freycinet National Park. De vervolgroute langs de oostkust - naar Hobart - kunt u onderbreken met een verblijf op Maria Island, een ander hoogtepunt van Tasmanië.

De rijke geschiedenis aan de oostkust van Tasmanië is herkenbaar aan de plaatsnamen. Het Freycinet Peninsula is vernoemd door een Franse ontdekkingsreiziger, terwijl Schouten Island haar naam te danken heeft aan de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers.

Wilt u meer regionale informatie hebben over de regio, ga dan naar:

Hoogtepunten van de oostkust van Tasmanië

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van de oostkust van Tasmanië.

De noordelijke oostkust van Tasmanië

Aan de noordoostkust vindt u het Mount William National Park, waar u het wandelpad 'Bay of Fires' kunt volgen en kunt genieten van de kliffen, stranden en bossen. Er leven veel bos-kangoeroes in het gebied. St Helens is de belangrijkste plaats langs de oostkust, het is een rustig badplaatsje en ideaal uitgangpunt om het noordoosten van Tasmanië te verkennen.

De centrale oostkust van Tasmanië

Centraal aan de oostkust ligt het Freycinet National Park, na Cradle Mountain de bekendste icoon van Tasmanië. Als u er eenmaal bent wilt u niet meer weg. Verblijf in Swansea, Bicheno of Coles Bay (net buiten het park) of bij de lodge in het park en geniet van het uitzicht over de kristalheldere Oyster Bay. In het Freycinet National Park wandelt u beslist naar de top van Mount Amos, voor een adembenemende uitzicht op Wineglass Bay. In het park draait alles om activiteiten, maar niet alleen wandelen - maar ook zwemmen, kayakken, vissen, snorkelen en duiken.

De zuidelijke oostkust van Tasmanië

Voor de zuidoostkust van Tasmanië ligt het prachtige Maria Island, dat bijna in z'n geheel een beschermd natuurgebied is. Van Triabunna neemt u de ferry naar het autovrije Maria Island, dat niet alleen rijk is aan geschiedenis, maar ook een paradijs voor bushwalking en zeekajakken.