Mount Field National Park

Populair natuurpark in de omgeving van Hobart

Ongeveer 70 km noordwestelijk van Hobart (1 uur rijden) ligt het Mount Field National Park, één van de populairste natuurparken in de omgeving van Hobart. In het park kan men de gevarieerde Tasmaanse flora en fauna leren kennen. De 10 km lange wandeling naar Tarn Shelf is de droom van elke echte wandelaar, vooral in de herfst wanneer de gletsjermeren, bergen en valleien zijn gehuld in het oranjerood. Langere routes leiden naar de toppen van Mount Field West en Mount Mawson, de langste skipiste van Zuid-Tasmanië.

Het Mount Field National Park heeft een oppervlakte van 158.81 km² en is opgericht in 1916. De belangrijkste bezienswaardigheden in het park zijn de Russellwaterval, de weelderige varenbossen en de hoge snowgums (één van de hoogste boomsoorten ter wereld). Wandel het Lady Barron Falls Circuit. naar Lady Barron Falls langs, het pad voert u langs Lake Dobson, bossen met palmachtige pandani en hoog oprijzende moerasgombomen. Als u nog hoger klimt, naar de plateaus van de hooglanden en de steile rotswanden van Tarn Shelf, kunt u over de uitgebreide meren in de vallei eronder uitkijken. In april en mei schitteren de berghellingen met de gouden, rode en oranje bladeren van de fagus, de enige boom in Australië die in de winter haar bladeren verliest.

In de wintermaanden tussen juni en augustus vindt u hier ook langlaufpaden onder de sneeuwgombomen en onvolgroeide pijnbomen.