Midden van Tasmanie

Nationale parken rondom het centrale bergmassief

Het midden van Tasmanië wordt gedomineerd door een bergmassief met enkele aan elkaar grenzende natuurparken, waar u of linksom of rechtsom omheen moet rijden. Het gaat om het beroemde Cradle Mountain - Lake St Clair National Park, Mole Creek Karst National Park, Walls of Jerusalem National Park en het Central Plateau Consevation Area.

Launceston is de grootste stad van het noorden van Tasmanië. De havenstad ligt aan een lange zeearm - de River Tamar - die vanaf zee wel 50 km landinwaarts steekt.

50 km ten zuidoosten van Launceston ligt het Ben Lomond National Park, met z'n ruige bergtoppen en waar u kunt wandelen, bergbeklimmen en zelfs skiën in de winter. Ten zuiden van Launceston snuift u de sfeer op van een 19de eeuws dorp in Longford en bezoekt u de grootste ambachtenmarkt van Australië in het charmante rivierdorpje Deloraine.

Tussen de kust en het centrale bergmassief liggen de dorpjes Sheffield, Wilmot en Mole Creek, welke een aangename lunchstop vormen op weg naar de natuurparken in het gebied. Slenter langs antiekgalerieën en ambachtswinkeltjes en -markten in het Georgische dorp Evandale en steek de Ross River over via een kasseibrug in Ross.