King Island

Ontspannen genieten van de eilandsfeer

Voor ouderwets ontspannen is King Island dé plek. Het bevindt zich 80 km ten noordoosten van Tasmanië, waar vaak onstuimige westenwinden waaien, die de Roaring Forties worden genoemd. Hoe meer u van de zuivere stimulerende lucht inademt, des te ontspannener raakt u.

Het eiland, dat in 1797 werd ontdekt, was ooit bekend om zijn overvloed aan zeehonden, maar deze zijn vrijwel allemaal uitgeroeid. De regenval, de weelderige weiden en de metalen afzettingen hebben hoopvolle boeren, mijnwerkers, en andere pioniers getrokken. Tegenwoordig zijn het de lege stranden, riffen op zee, vuurtoren, scheepswrakken, zeevruchten en de zuivel die de toeristen naar de trotse gemeenschap van 1000 personen trekt.

Neem een duik in de maritieme geschiedenis van het eiland met meer dan 70 plekken waar scheepswrakken liggen. Ga vissen en kijken naar de plaatselijke kreeftenvissers en duikers naar zeeoren (soort schelpdier) die hun rijke vangst het strand opslepen. Bezoek de beroemde King Island Dairies, waar je de lekkerste volle room en heerlijke brie kunt proeven, terwijl u meer te weten komt over handgemaakte kaas en de geschiedenis ervan.

Bezoek het Lavinia Nature Reserve en speur naar wallaby's, schuwe vogelbekdieren en vogels die uiteenlopen van de orange bellied parrot (soort parkieten) tot grote zeearenden. En van de schat aan wilde dieren geniet je vast nog meer dan een botanicus uit de 18e eeuw.

Ga daarna naar Currie, het commerciële centrum bij de haven van het eiland. Kijk naar de schepen die de haven binnenlopen, terwijl u geniet van de sappige, versgevangen vis. Het leven op een praktisch onbewoond eiland was nog nooit zo ontspannen. Er leven amper 1.700 mensen op het eiland.