Freycinet National Park

Een waar eldorado voor wandelaars!

Het Freycinet National Park ligt aan het centrale deel van de oostkust van Tasmanië, het heeft een oppervlakte van 168 km². Het nationale park is één van de oudste van Australie, het werd in 1916 opgericht. De Franse zeevaarder Nicolaas Baudin gaf het schiereiland z'n naam.

Het Freycinet National Park is met zijn vele wandelpaden door bossen en langs prachtige stranden en baaien een eldorado voor wandelaars.

Het Freycinet National Park ligt op een langerekt schiereiland, dat wordt gedomineerd door de granieten bergen van de Hazard Mountain Range.

Het park telt een groot aantal wandelroutes, waaronder de wandeling naar Wineglass Bay. De populairste wandeling brengt u naar de prachtige baai die de vorm heeft van een wijnglas, vandaar de naam. Met zijn rode granieten pieken, ongerepte witte zandstranden, eucalyptusbossen, en wilde bloemen was dit één van de eerste nationale parken van Tasmanië.

Eén van de wandelingen die u niet mag overslaan is de pittige klim naar het uitzichtpunt bovenop Mount Amos, van waaruit u een adembenemend mooi uitzicht heeft over de beroemde Wineglass Bay.

De 300 meter hoge roze granieten heuvels die steil uit de oceaan oprijzen‚ vormen een prachtig decor voor een kajaktrip in de ochtend door de turquoise lagune ten westen van het schiereiland. Baaien met glashelder water, verlaten stranden en een heerlijk klimaat. Hier heeft u dikwijls de natuur voor uzelf.

In dit rustige nationale park kunt u vaak dolfijnen, zeehonden, walvissen, echidna's, wombats en wallaby's observeren. Zie moerasvogels in Moulting Lagoon en speur tijdens een boottocht naar migrerende bultruggen.

Maak een bushwalk in de Aboriginalstreken en kom meer te weten over de Franse kolonisten die dit paradijs als eerste ontdekten.

Aan het einde van de dag kun je ontspannen in een lodge met uitzicht over de Great Oyster Bay. Geniet van een verrukkelijke maaltijd bij een knapperende open haard met uitzicht over Great Oyster Bay. Alles is vers en lokaal in Freycinet, zoals verse zeevis en een glas wijn dat uit de plaatselijke wijngaard komt. Dit milde en zonnige schiereiland is beroemd om het sappige vlees van met gras gevoerd rundvee en lammeren, het smakelijke wildvlees en de verse zeevis, waaronder rivierkreeft, kam-mosselen en die heerlijke zout-zoete oesters.

Als u vanaf Launceston naar Freycinet National Park rijdt, kunt u de noordoostkust volgen langs Mt. William National Park. De kust wordt afgewisseld door kliffen en stranden. Het badplaatsje Bicheno biedt een goede basis voor een bezoek aan Freycinet National Park. Als u vanaf Hobart naar Freycinet National Park rijdt, gaat u eerst naar Port Arthur (100 km oostelijk van Hobart). Vanaf daar volgt u het lieflijke landschap langs de zuidoostkust tot aan Freycinet National Park.