Devonport

Belangrijke toegangspoort tot Tasmanië

Devonport, gelegen aan de Mersey is één van de belangrijkste toegangspoorten naar Tasmanië. Het is de op twee na grootste stad van het eiland en is genoemd naar het Engelse graafschap Devon.

De rotsachtige landtong Mersey Bluff ligt 1 km van het centrum. Hier markeren rotsschilderingen de ingang van Tiagarra, het Tiagarra Aboriginal Cultural and Arts Centre, dat aandacht besteedt aan het leven van de eerste Tasmaniërs met meer dan 2000 stukken.

In Devonport vormen de immense ferryboten - genaamd 'Spirit of Tasmania'- een echt herkenningspunt in de gezellige haven. Van hieruit kunt u langs de kust van Devonport wandelen of fietsen.

Hoogtepunten van Devonport zijn:

  • Narawntapu National Park
  • Pinguin
  • Port Sorrel

Narawntapu National Park

Bezoek het Narawntapu National Park, met zijn vreedzaam grazende kangoeroes, wombats, wallaby's en pademelons (klein soort kangoeroe), die u zeker niet mag missen.

Penguin

Bezoek de levendige markten en het schilderachtige strand van het badplaatsje Penguin. Penguin ligt 28km westelijk van Devonport.

Port Sorell

Bij Port Sorell - 20 km ten oosten van Devonport - kunt u gaan waterskiën, zeekajakken of vissen van een drijvend platform. Het plaatsje wordt omgeven door beschermd natuurgebied.