Deloraine

Aantrekkelijk stadje

Dit aantrekkelijke stadje ligt buiten de vaste routes, maar is een omweg waard. De belangrijkste reden waarom mensen naar Deloraine komen zijn de nabijgelegen grotten van het Mole Creek Karst National Park en de talrijke natuurwandelingen die u hier kunt maken. Ook het Walls of Jerusalem NP is goed te bereiken vanuit Deloraine. Deloraine ligt 50 km ten westen van Launceston en telt 2.848 (2016) inwoners.

Hoogtepunten van Deloraine

Hoogtepunten van Deloraine zijn:

  • Mole Creek (dorpje)
  • Mole Creek Karst National Park
  • Quamby Bluff Forest Reserve

Mole Creek

Mole Creek bestaat uit één straat. Het ligt centraal ten opzichte van enkele van de mooiste natuurparken van Tasmanië, zoals het Mole Creek Karst National Park. Het Mole Creek Hotel heeft een echte 'Aussie Pub' met memorabilia van de buidelwolf, oftewel de 'Tasmanian Tiger'. U kunt ook het Trowunna Wildlife Park bezoeken, waar u wombats en wallaby's ziet en waar de parkranger u uitlegt waarom u moet uitkijken voor de kaken van de 'Tasmanian Devil'. Mole Creek ligt 22 km westelijk van Deloraine.

Quamby Bluff Forest Reserve

Quamby Bluff Forest Reserve is een bosreservaat in het noorden van Tasmanië. Het ligt op 20 minuten afstand van het kleine plaatsje Deloraine. Quamby Bluff zelf is een berg in het park. De tocht naar de top van de berg is een populaire wandeling.