Coles Bay

Bezoek Coles Bay tijdens uw rondreis Tasmanië

Coles Bay Conservation Area is het smalle stuk schiereiland dat de verbinding vormt naar het Freycinet Peninsula. In het moerasland van Moulting Lagoon, net buiten Freycinet National Park, kunt u zwarte zwanen, pelikanen en gevlekte, uit hun slaap ontwakende scholeksters zien. De baai - eigenlijk een lagune - is prachtig mooi en wordt geflankeerd door hagelwitte stranden. In Coles Bay ligt een camping met cabins en een kleine winkel.

Als er naast de pier van Coles Bay geen pinguïn vist, dan ziet u er misschien wel één iets verderop. Spring op een boot naar Schouten Island en zie tussen juni en september de dolfijnen en walvissen op hun trektocht die ook hun voorouders al namen. Snorkel of duik in Coles Bay en Great Oyster Bay en bekijk de honderden kleurrijke vissen die onder het zeewier en de sponzen en onder de rotsen zwemmen.

Overnacht in de kalme Coles Bay aan de ingang van Freycinet National Park. Leg de perfecte contouren van de baai met uw camera vast en ga dan vanaf het ongelofelijk witte strand zwemmen, een boottocht maken, vissen, snorkelen, zeekajakken of scubaduiken.

Als u de benen wilt strekken, kunt u klimmen, abseilen en bergwandelen tussen de steile en grijze granietrotsen van de Hazard Ranges in het park. Of maak een dagtocht over de heidevelden aan de kust - ten zuiden van Swansea.