Bicheno

Klein badplaatsje aan de oostkust van Tasmanië

Bicheno is een klein badplaatsje langs de oostkust van Tasmanië met ongeveer 700 inwoners. In het plaatsje liggen enkele kleine hotelletjes, winkels, een tankstation en een camping. Toeristen verblijven vaak in Bicheno om van hieruit het nabij gelegen Freycinet National Park te bezoeken. U kunt een bezoek brengen aan de wijngaarden en bessenboerderijen rondom de plaatsjes Bicheno en Swansea. Ook op culinair gebied bent u in de lokale restaurantjes aan het goede adres, alles vers.

Bij Bicheno kunt u zeekajakken, zwemmen, snorkelen of duiken vanaf een glasbodemboot. Wandel naar Rocking Rock en de Bicheno Blowhole. Kijk naar de parade van dwergpinguïns en bekijk de Tasmaanse duivels, kangoeroes en pelikanen in het plaatselijke natuurpark.

Als u noordwaarts rijdt vanaf Bicheno kunt u bij de Aspley River Waterhole stoppen om te zwemmen. Vervolg de schilderachtige route naar de glanzende Chain of Lagoons en stop in Elephant Pass - 30km noordelijk van Bicheno - voor de beroemde pannenkoeken in Europese stijl.

Klim in St Marys - 45 km noordelijk van Bicheno - naar de top van St Patrick's Head of naar de South Sister Peak

Douglas-Apsley National Park

Het Douglas-Apsley National Park ligt aan de oostkust van Tasmanië, 149 km noordoostelijk van Hobart, en een paar kilometer ten noorden van Bicheno. Het Douglas Apsley National Park is één van de nieuwere parken van Tasmanië, het heeft een oppervlakte van 160.8 km² en het werd in 1989 opgericht. Het park beschermt het enige nog aan de oostkust overgebleven beboste uitstroomgebied van drie hoofdrivieren, de Apsley, de Denison en de Douglas rivier. Hoogtepunten van het park zijn de diepe kloven, de wilde bloemen en het milde landklimaat.

Bezoekers kunnen er korte bush-wandelingen maken, of een driedaagse trektocht. U kunt hier langs rustige rivieren en watervallen, in het regenwoud en onder hoge eucalyptus-bomen en pijnbomen wandelen en kamperen.

Hoogtepunten van Bicheno

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bicheno.

  • Douglas-Apsley National Park