Naracoorte

Bekend vanwege de grotten, Naracoorte Caves

In 1994 werden de Naracoorte Caves toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst vanwege het belang van de fossielen die in deze grotten te vinden waren. Het park heeft een omvang van 600 hectare, waarvan 305 hectare met 26 grotten tot het Werelderfgoed behoort. Een andere aanrader is de Bat Cave. U kunt de grot niet in, maar dankzij infrarode camera’s kunt u deze nachtdieren in het donker toch zien. Vooral in de zomer maken de Bentwing vleermuizen spectaculaire vluchten.

Hoogtepunten van Naracoorte

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Naracoorte.

Naracoorte Caves

De Naracoorte Caves vormen sinds 2001 een nationaal park. Er zijn in totaal 60 grotten in de Cave Range. De belangrijkste grot is de Victoria Fossil Cave, die in 1894 voor het eerst werd ontdekt. Maar de grot werd pas wereldberoemd in 1969 meer dan 93 fossielen van dieren werden gevonden in de grot, waaronder een aantal van dieren uit de oertijd die al lang zijn uitgestorven.

In 1994 werden de Naracoorte Caves toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst vanwege het belang van de fossielen die in de grotten te vinden waren. Het park heeft een omvang van 600 hectare, waarvan 305 hectare met 26 grotten tot het Werelderfgoed behoort.

Gedurende duizenden jaren vielen dieren in de kalksteengrotten van Naracoorte Caves. Een groot aantal fossielen is gevonden, behorend tot bijna honderd verschillende diersoorten waaronder de buidelwolf, de buidelleeuw, de reuze kangoeroe en een grote herbivoor (een wombat van het formaat nijlpaard). Er is een bezoekerscentrum bij de grotten, waarvan een aantal toegankelijk zijn voor het publiek.