Mount Gambier

Een uitgedoofde vulkaan

Mount Gambier ligt grofweg halverwege Melbourne en Adelaide. De stad heeft ruim 22.000 inwoners en ligt op een hoogte van 190 meter, temidden van een agrarisch gebied.

Het plaatsje Mount Gambier ligt aan de voet van de gelijknamige berg. Deze berg is een uitgedoofde vulkaan, waarvan niet helemaal duidelijk is wanneer deze voor het laatst is uitgebarsten. Volgens sommigen is dat 28.000 jaar geleden, volgens anderen slechts 4.900 jaar geleden.

Hoogtepunten van Mount Gambier

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Mount Gambier.

Blue Lake

De grootste attractie is het kratermeer Blue Lake. Dit is een uitgedoofde vulkaan, waar zich een meer in heeft gevormd met een donkerblauwe kleur. U kunt de scenic drive om het meer rijden, maar u kunt hier ook korte wandelingen maken naar de uitzichtplatforms. Het meer heeft een helder blauwe kleur. Het is één van de oorspronkelijk vier krater-meren op de berg Mount Gambier. Van de vier meren resten er nog slechts twee, de andere twee (Leg of Mutton Lake en Brownes Lake) zijn opgedroogd in de afgelopen 30 tot 40 jaar doordat het grondwaterpeil daalde. Het meer voorziet het dorp Mount Gambier van drinkwater.