Fleurieu Peninsula

Heerlijke bestemming voor natuur- en wandelliefhebbers

Het Fleurieu Peninsula is voor de lokale bevolking van South Australia de meest populaire vakantiebestemming. U vindt er prachtige stranden om eindeloos te wandelen‚ surfen of zwemmen‚ en beschutte baaien omarmd door een groen en glooiend landschap. Het gebied strekt zich uit van Adelaide tot aan Cape Jervis.

Natuur- en wandelliefhebbers komen op het hele Fleurieu Peninsula aan hun trekken. Het schiereiland biedt verschillende bushwalks. Ze zijn er van eenvoudige paden tot de 1500 km lange Heysen Trail.

Hoogtepunten van Fleurieu Peninsula

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Fleurieu Peninsula:

Cape Jervis

Cape Jervis is het meest zuidoostelijke punt van het Fleurieu Peninsula. Het ligt ongeveer 110 km zuidelijk van Adelaide. Er is eigenlijk niet veel meer dan een haven, die het vertrekpunt is van de ferry naar Penneshaw op Kangaroo Island. Er zijn elke dag vier boten in elke richting over de Backstairs Passage. Hiervoor dient u van te voren een reservering te maken, de overtocht duurt circa 45 minuten.

Heysen Bushwalk Trail

Het 1500 km lange Heysen Trail is een lange afstand bushwalking trail, die begint in het Deep Creek Conservation Park en talrijke regio's van South Australia doorkruist. Daartoe behoren de Adelaide Hills en de Barossa Valley. Het pad eindigt tenslotte in de majesteitelijke Flinder Ranges in de Outback van South Australia.