Ceduna

Klein vissersplaatsje

Ceduna is een klein vissersplaatsje, gelegen in de noord-westhoek van het Eyre Peninsula. Het plaatsje is een belangrijk verkeersknooppunt, waar de Flinders- en de Eyre Highway samen komen. Ceduna ligt 786 km ten noordwesten van Adelaide en vormt de laatste stop voor veel reizigers die de Nullarbor Plain oversteken richting Western Australia.

De naam Ceduna stamt af van 'Chedoona' in de taal van de lokale Aboriginals, dat "een plaats om te gaan zitten en te rusten"betekend. Ceduna heeft zijn onstaan te danken aan de walvisvangst in het midden van de 19e eeuw. Op St. Peter Island was een 'whaling station' gevestigd. Ceduna heeft nog steeds een belangrijke vissersvloot en vissers haven. Bij de ruige kust van de Great Australian Bight is het zeewater van een zeer zuivere kwaliteit. Er leeft hier een overvloed aan vis en schaaldieren. Op de rotsen ziet u grote zeeleeuwen kolonies. Jaarlijks - in oktober - wordt er het Oyster Festival georganiseerd.

Ceduna heeft onderstussen een bevolking van 3700 inwoners. Tegenwoordig is het toerisme een steeds belangrijkere inkomstenbron voor de inwoners. Bij het meer zuidoostelijk gelegen Streaky Bay en Bairds Bay. Vanaf deze plaatsen kunt u een boottocht maken naar Cape Radstock. Op weg naar de zeeleeuwen kolonie wordt u vergezeld door dolfijnen die voor de boot uit zwemmen. In het ondiepe water kunt u samen met deze dolfijnen zwemmen! Ook de nieuwsgierige zeeleeuwen komen u begroeten in het ondiepe water van de baai. U bent hier vrijwel altijd met een hele kleine groep en de dieren komen uit vrije wil (ze worden niet gevoerd). Een unieke ervaring!

Hoogtepunten van Ceduna

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Ceduna.

  • Uitstapje naar Cape Radstock