Yeppoon

De grootste badplaats aan de Capricorn Coast

Yeppoon is - met ruim 11.000 inwoners - de grootste badplaats aan de Capricorn Coast. De 20 kilometer lange kuststrook tussen Yeppoon en Emu Park bevat allerlei grotten, smalle baaien en landtongen. Dit zijn de overblijfselen van vulkaanuitbarstingen en zorgen ervoor dat het water ondiep is en de stranden redelijk veilig zijn. Yeppoon heeft prachtige stranden en is daardoor een geliefde badplaats geworden, maar wordt ook steeds populairder bij gepensioneerde Australiërs als woonplaats.

Het rustige Yepppon ligt 45 km ten noordoosten van het veel drukkere Rockhampton, waar de Bruce Highway loopt.

Hoogtepunten van Yeppoon

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Yeppoon.

Great Keppel Island

Great Keppel Island ligt 15 kilometer van de kust van Yeppoon. Het eiland is het grootste van de achttien eilanden van de Keppel Archipel, en beslaat een gebied van meer dan 14,5 km². De eilanden zijn zo genoemd door kapitein James Cook in 1770 naar admiraal Augustus Keppel. Een groot deel van het eiland is een nationaal park, daarnaast ligt het eiland zelf in het Keppel Bay Islands Nationale Park.

Het eiland is altijd populair geweest onder bezoekers. Het omringende water bevat vele vissoorten en andere zeedieren. Tijdens het begin van de Europese geschiedenis werd het gebied gebruikt om schapen te fokken. Tegenwoordig is het een toeristenbestemming. Het tropische klimaat en de verschillende stranden trekken toeristen van heinde en verre aan. Er zijn een aantal accommodaties waar ze kunnen verblijven, waaronder het grote Great Keppel Island Resort. Het eiland is bereikbaar via veerponten vanuit Yeppoon en met een vliegtuigje vanuit Rockhampton.

Humpy Island

Humpy Island is een eiland dat deel uit maat van de Keppel Archipel. Het eiland is niet groter dan 0,5 km². Er is één parelwit strand aan de noordwestkust van het eilandje. Het ligt op korte afstand van het veel grotere Great Keppel Island.