Tropical Queensland

Het noordelijkste, tropische, deel van Queensland

Het gebied te noorden van Cairns vormt het noordelijkste deel van Queensland. Het is een afgelegen tropisch natuurgebied, met veel uitbundig groen en waar u veel prachtige bloemen en kleurrijke vogels ziet. Ook de oceaan is hier prachtig. Voor de kust strekt zich het noordelijk deel van het Great Barrier Reef uit. Dicht bij de kust ziet u soms prachtige turquoise kleuren in de lagunes. Er zijn tal van paradijselijke stranden, die meestal verlaten zijn.

Op 75 km ten noorden van Cairns ligt Port Douglas, het meest noordelijke badplaatsje van Queensland. Ook hier liggen de hotelresorts aan of bij het strand, maar de resorts zijn hier nog luxer en ruimer aangelegd dan bij de noordelijke stranden van Cairns (Palm Cove, Clifton Beach, Kewarra Beach en Trinity Beach). Nadeel is wel dat u vanaf de luchthaven verder moet rijden naar Port Douglas (75 km).

Na Port Douglas krijgt de ongerepte natuur de overhand, eerst in het Daintree National Park, daarna in het Cape Tribulation National Park en vervolgens op het Cape York Peninsula. Dit is het gebied uit de film "Crocodile Dundee". De wegen zijn onverhard en u kunt daarom het beste het gebied bezoeken met een 4WD excursie.

Er zijn dagexcursies vanuit Cairns en de noordelijk gelegen badplaatsjes naar Daintree en Cape Tribulation. Bij deze excursies vaart u ondermeer met een boot over de Daintree River, waar u veel vogels en krokodillen kunt zien. Er zijn in het gebied grotten met Aboriginal tekeningen. Ook ziet u enorme termietenheuvels.

Helemaal bij de noordpunt van het Cape York Peninsula liggen de Torres Strait Islands . Deze eilanden zijn gekend om de Aboriginals, die vrijwel nog op oorspronkelijke wijze leven en veel cultuurinvloenden hebben opgedaan uit het noordelijk van de Torres Strait gelegen Papua Nieuw-Guinea.