Tamborine National Park

Omvat het plateau van Tamborine Mountain en de omliggende heuvels

Het Tamborine National Park ligt 45 km ten zuiden van Brisbane en 25 km ten noorden van Lamington National Park. Het park heeft een oppervlakte van 11,60 km² en omvat het plateau van Tamborine Mountain en de omliggende heuvels. Het plateau is 8 km lang, 5 km breed en ligt op een hoogte van 525 m. Door haar hoogteligging blijft het ook tijdens hete zomerdagen een beetje koeler. De meeste regen valt in de periode van december tot april. In de winter (juni - augustus) is het droger en kan het behoorlijk fris zijn.

In het gebied liggen verschillende kleine dorpjes (zoals Mount Tamborine) en op verschillende plaatsen zijn mooie picknickplaatsen. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van toeristische rondritten en voor wie van een meer actieve tijdbesteding houdt, zijn er verschillende boswandelingen naar uitzichtpunten, kliffen, watervallen, regenwoud en eucalyptusbossen.

In het park kunnen diverse diersoorten worden aangetroffen, zoals liervogels, vogelbekdieren, boskalkoenen, lorikeets (soort papegaai) en bowerbirds (een soort paradijsvogel) Er zijn geen campings in het park, maar in de omgeving is kleinschalige accommodatie (bed and breakfast) beschikbaar.

De belangrijkste plaatsen om te bezoeken zijn Joalah, Cedar Creek, The Knoll, MacDonald Park, Palm Grove en Witches Falls. Op iedere plek zijn picknickvoorzieningen en wandelpaden. Behalve in Cedar Creek is overal een bezoekerscentrum.

Hoogtepunten van Tamborine National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Tamborine National Park.

  • Tamborine Mountain
  • Regenwoud en Eucalyptusbossen
  • Mooie watervallen
  • Diverse vogelsoorten