Port Douglas

Toegangspoort tot het Great Barrier Reef en Daintree National Park

Port Douglas ligt 75 km ten noorden van Cairns, het is het meest noordelijke badplaatsje. Ook hier liggen de hotelresorts aan of bij het strand, maar de resorts zijn hier nog luxer en ruimer aangelegd dan verder zuidelijk bij Cairns.

De stad is vooral bekend als toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree National Park. De brede hoofdstraat is bekleed met veel 19e eeuwse gebouwen en enkele moderne gebouwen die door hun ontwerp perfect in het originele straatbeeld passen.

Port Douglas werd gesticht in 1877. De streek trok toen veel kolonisten omdat in de naburige Hodgkinsonrivier goud was ontdekt. Het dorp werd genoemd naar een vroegere premier van Queensland, John Douglas. Tegenwoordig wonen er ongeveer 2000 mensen in Port Douglas, maar het aantal toeristen dat de stad bezoekt en hier verblijft is meestal vele malen groter.

Port Douglas is dé plek van waar uit u naar het Great Barrier Reef kunt gaan. Het rif ligt hier namelijk relatief dicht voor de kust en er zijn een groot aantal riffen die bezocht kunnen worden. De fantastische onderwaterwereld van dit natuurwonder bezielt iedereen. Een boottocht naar het rif is beslist een must!

Quicksilver is de grootste cruise aanbieder, zij varen vanuit Port Douglas naar het Outer Reef (er zijn aansluitende transferbussen vanuit Cairns en de noordelijke badplaatsen, zoals Palm Cove en Trinity Beach). Of u voor een dagtocht snorkelen of eilandbezoek, kajakken, duikexpeditie of een luxe droomcruise met overnachting aan boord kiest, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het is in ieder geval één van de hoogtepunten van uw reis!

Hoogtepunten van Port Douglas

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Port Douglas.

* Toegangspoort tot het Great Barrier Reef en Daintree National Park
* Gezellige badplaats