Mission Beach

Slaperig stranddorpje

Orkaan Yasi

Op 2 februari 2011 is de kustgebied bij Mission Beach getroffen door orkaan Yasi, waarbij enorm veel schade is aangericht.

Hoogtepunten van Mission Beach zijn:

Bedarra Island

Bedarra Island is veel kleiner en ligt meer afgelegen. De eilanden zijn te bereiken per watertaxi (vaart dagelijks 5x heen- en weer; overtocht naar Dunk duurt 30min.) of QuickCat ferry-service (vaart dagelijks 2x heen- en weer, overtocht naar Dunk duurt 20min. en naar Bedarra duurt 40min.).

Dunk Island

Driekwart van Dunk Island is nationaal park. Of u nu wilt genieten van de zon op de honingkleurige stranden‚ zwemmen in het azuurblauwe water‚ snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef of een tocht wilt maken door het dichte regenwoud: Dunk Island biedt voor ieder wat wils.

Tully River

10km ten westen van Mission Beach ligt Tully Bridge. Hier kruist de Tully River de kustweg. De grote en constante waterstroom en het geleidelijke verval vanuit de bergen maakt de rivier zeer geschikt voor wildwater kanoën en raften. Stroomopwaarts stroomt de rivier door een nauwe kloof en er zijn enkele indrukwekkende stroom-versnellingen. Dagelijks worden kano en rafting tochten georganiseerd, waar jong en oud aan kunnen deelnemen.